Page 1 of 66 1231151 ... LastLast
Results 1 to 15 of 987

Thread: Native Linux server (with management scripts)

  1. #1
    Fun Pimps Staff
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Germany - Darmstadt
    Posts
    2,962
    Rep Power
    1

    Native Linux server (with management scripts)

    Hi there,

    as it was suggested to me I open a new thread on my management scripts and native Linux server support. This is basically following up on the thread Dedicated Server without hacky workarounds though this is in Linux Bugs where it might be overlooked.

    I created a full set of management scripts for a Linux based 7dtd server. This allows basic operations like starting/stopping as well as advanced things like a few event hooks.

    (This also includes native Linux engine files so you do not have to use workarounds like Wine to run 7dtd. Unfortunately these files are 32 Bit only so far but at least they can be run on 64 Bit hosts without any problems.) No longer valid, 7dtd provides "built in" 32 bit and 64 bit Linux support since A14

    For the full documentation on the management scripts go to https://7dtd.illy.bz/.

    Regards,
    Alloc
    Last edited by Alloc; 09-11-2016 at 08:57 PM.

  2. #2
    Refugee
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    9
    Rep Power
    0
    Thank you so much for this, haven't even checked out the linux bugs forum as I assumed it would be empty. I was waiting for a native linux build so I could set up a server without having to deal with WINE or run a Windows server, but now I can start experimenting right away. Once again, thank you!

  3. #3
    Refugee
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Canada
    Posts
    13
    Rep Power
    0
    Thank you very much! I have tried to setup a dedicated server with this on Ubuntu 14.04 and it works for the most part. I had to install some of the deps but thats ok. There is also a couple issues I am having which I was wondering if you could help with.

    1. When I do 7dtd.sh updateengine I get some things that look like errors. This is the output: http://pastebin.com/PUWxQwbw
    What's odd is that there is no /home/buildbot on my machine so I'm not sure why it shows that.

    2. In the instance log I get this line a bunch: Fallback handler could not load library /home/sdtd/engine/7DaysToDie_Data/Mono/x86/SteamworksNative
    I get some others as well that say they are harmless but this one doesn't say it's harmless. Plus when installing it said something about SteamworksNative.dll not being found.

    3. I cannot get the server to show up in the public servers list even though I have set it as public. I can however connect to it if I add it manually to favourites.

    I couldn't find anywhere which ports I should open. I researched and found that only ports 25000-25002 UDP are required. I ran this command: ufw allow 25000:25003/udp
    I can connect with that but I still don't see it in the server list. I have tried doing: ufw allow 25000:25003/tcp
    But that still doesn't work. I have also tried: ufw allow 35000:35003/udp and ufw allow 35000:35003/tcp
    But that still doesn't work. When the server starts it shows using another port that randomly changes and port 27036 which never changes and I have tried allowing that through tcp and udp but it still doesn't work. So maybe you could give some straight up iptables rules to setup the server from scratch or something that makes it show up in the server list?

    That's about all I have noticed so far. The only other thing I'm wondering is if this will be lower performance than a straight up windows server or maybe better. The server is running Ubuntu 14.04 and has 32 gigs of RAM, SSD drives and Intel Xeon E3 1245v2 4 core/8 thread processor. Do you have any recommended player limit to set for such a server?

    Thanks again!

  4. #4
    Fun Pimps Staff
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Germany - Darmstadt
    Posts
    2,962
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by ryvix View Post
    1. When I do 7dtd.sh updateengine I get some things that look like errors. This is the output: http://pastebin.com/PUWxQwbw
    What's odd is that there is no /home/buildbot on my machine so I'm not sure why it shows that.
    The path shown in this error refers to the location Valve built this program. It has nothing to do with your system. Also it can be simply ignored, I don't know why it shows up on some systems (did also show on my Debian 6/Squeeze test machine, but neither on my deployment machine with Debian 7/Wheezy nor on my Fedora 20 test machine ...).

    Quote Originally Posted by ryvix View Post
    2. In the instance log I get this line a bunch: Fallback handler could not load library /home/sdtd/engine/7DaysToDie_Data/Mono/x86/SteamworksNative
    Those entries are ok.

    Quote Originally Posted by ryvix View Post
    I get some others as well that say they are harmless but this one doesn't say it's harmless. Plus when installing it said something about SteamworksNative.dll not being found.
    What do you mean by "when installing it"?

    Quote Originally Posted by ryvix View Post
    3. I cannot get the server to show up in the public servers list even though I have set it as public. I can however connect to it if I add it manually to favourites.
    Sounds like you got a wrong combination of the Steamworks files. Could you pastebin the whole output.log from the instance you were trying to run?

    Quote Originally Posted by ryvix View Post
    I couldn't find anywhere which ports I should open. I researched and found that only ports 25000-25002 UDP are required. I ran this command: ufw allow 25000:25003/udp
    I can connect with that but I still don't see it in the server list. I have tried doing: ufw allow 25000:25003/tcp
    But that still doesn't work. I have also tried: ufw allow 35000:35003/udp and ufw allow 35000:35003/tcp
    But that still doesn't work. When the server starts it shows using another port that randomly changes and port 27036 which never changes and I have tried allowing that through tcp and udp but it still doesn't work. So maybe you could give some straight up iptables rules to setup the server from scratch or something that makes it show up in the server list?
    I only have the following ports:
    - in: 25000-25002/UDP
    - out: 20,21,80,443/TCP
    - (and DNS, NTP but that shouldn't matter )
    I think it uses HTTP for the server list so port 80 should be enough.

    Quote Originally Posted by ryvix View Post
    That's about all I have noticed so far. The only other thing I'm wondering is if this will be lower performance than a straight up windows server or maybe better. The server is running Ubuntu 14.04 and has 32 gigs of RAM, SSD drives and Intel Xeon E3 1245v2 4 core/8 thread processor. Do you have any recommended player limit to set for such a server?
    I don't know about a comparison to a Windows based server but I'd suspect it to perform a little bit better as most things perform better on Linux regarding raw CPU / IO power and you obviously don't need graphics power on the server
    Also don't have any numbers for required resources for a given player count, only hosting a server for me and two friends.

    Regards,
    Alloc

  5. #5
    Refugee
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Canada
    Posts
    13
    Rep Power
    0
    Hi there,

    By installing I just meant when running the boostrap.sh file.

    I just created a brand new instance just to test and it has the exact same problem with not showing on the public servers list. I just tested and I can still connect to it. So maybe it's something messed with the files like you say but I don't know what. I know I had some issues with Steamguard at the start and had to disable it so I could even get the updateengine part to login to Steam. Maybe that somehow messed it up?

    Here is the output.log from after I started the instance: http://pastebin.com/9KKxHm6D

    I have now allowed port 80 and it makes no difference so I don't think that's it.

    If I could somehow uninstall and start over that would be ok if that's what has to happen for it to work. I had it do backups. I'm just not 100% sure which files to remove and whatnot because I'm pretty sure it has put some in other places on the server.

    Also, if you have a donation button somewhere for Paypal I would send you a donation =)

    Thanks!

  6. #6
    Colony Founder
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    1,767
    Rep Power
    1
    Some of the existing scripts were a bit too "Ubunty-ese" specially the service/deamon commands. That is one area on improvement. Personally I did not bother to do it as pims promised that native Linux servers was "almost ready" though that statement last a lot of credibility over the past months...

  7. #7
    Fun Pimps Staff
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Germany - Darmstadt
    Posts
    2,962
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by ryvix View Post
    By installing I just meant when running the boostrap.sh file.
    Hm, shouldn't complain about Steamworks at that point as 7dtd is not run during bootstrap. If you should rerun bootstrap and get that again please show me the log

    Quote Originally Posted by ryvix View Post
    I just created a brand new instance just to test and it has the exact same problem with not showing on the public servers list. I just tested and I can still connect to it. So maybe it's something messed with the files like you say but I don't know what. I know I had some issues with Steamguard at the start and had to disable it so I could even get the updateengine part to login to Steam. Maybe that somehow messed it up?
    Should not interfere here. Also disabling Steamguard should not be required, you should simply get a mail with a confirmation code which has to be entered during the update-process. (Have done so like 30 times the last week ) If there's any error showing please also send me a copy of that.

    Quote Originally Posted by ryvix View Post
    Here is the output.log from after I started the instance: http://pastebin.com/9KKxHm6D
    We've got the problem in line 96:
    Code:
    2014.06.04 03:25:50: EntryPointNotFoundException: GameServer_LoggedOn
    This should not happen anymore ... When did you first run the bootstrapper? After I created this thread or before?


    Quote Originally Posted by ryvix View Post
    If I could somehow uninstall and start over that would be ok if that's what has to happen for it to work. I had it do backups. I'm just not 100% sure which files to remove and whatnot because I'm pretty sure it has put some in other places on the server.
    Basically you could delete everything within the users folder (but not the backups-folder if you used that of course ). SteamCMD probably also created a folder in the root's home, namely /root/Steam. You can also simply rerun the bootstrapper without deleting anything which will skip redownloading SteamCMD and 7dtd but do the other steps of the installation again.

    Quote Originally Posted by ryvix View Post
    Also, if you have a donation button somewhere for Paypal I would send you a donation =)
    Thank you, I really appreciate that. Still I'm doing this for free because I myself use this and I also refresh/deepen my knowledge on Bash scripting


    @Mike:
    Quote Originally Posted by Mike06 View Post
    Some of the existing scripts were a bit too "Ubunty-ese" specially the service/deamon commands.
    To be a bit nit-picky it was made for Debian in the first place
    Obviously that should make it run mostly without problems on Ubuntu and other Debian derivatives too.

    But by now I'm also testing the whole thing on Fedora so it should work on most systems. Basically the only thing I don't check is the startup of the server at system boot time but according to the information on the net systemd can use sysvinit-style scripts so it shouldn't be any problem either.

    The only thing that I really have it depend on is a Bash and of course 32 Bit libraries (gcc, ld-lib) which is simply caused by the fact that SteamCMD is not available as 64 Bit executable.

    Quote Originally Posted by Mike06 View Post
    Personally I did not bother to do it as pims promised that native Linux servers was "almost ready" though that statement last a lot of credibility over the past months...
    Hm ... "over the past months"? Unfortunately it's more like "over the past years" by now
    But as long as we're able to do this stuff ourselves I won't complain, they got other things to do too.


    Regards,
    Alloc

  8. #8
    Refugee
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Canada
    Posts
    13
    Rep Power
    0
    Thank you very much for your help! I got it to work by deleting everything and starting over. I deleted those folders you mentioned and the stuff in /tmp that I found. Woohoo! =)

  9. #9
    Fun Pimps Staff
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Germany - Darmstadt
    Posts
    2,962
    Rep Power
    1
    As I thought probably just an old file somewhere

    Glad it works for you now.

  10. #10
    Refugee
    Join Date
    May 2014
    Posts
    13
    Rep Power
    0
    Great news and excellent timing for these scripts as far as I am concerned.
    I have been running a 7dtd server on Debian 7.4 since Alpha 5.

    In Alpha 8.4 and 8.5 I have had very frequent server crashes. I've gone over the hardware to ensure there is no problem there, all is good.
    Time to wipe the files and start fresh I think. So thank you for the effort and time you have put into this, I for one appreciate it.

  11. #11
    Refugee
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    3
    Rep Power
    0
    I love the addition of instances

    how can I set creative mode to true?

  12. #12
    Fun Pimps Staff
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Germany - Darmstadt
    Posts
    2,962
    Rep Power
    1
    If you use the instance edit feature it's called "Item spawn menu" under "Generic Options".

  13. #13
    Tracker limodor's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    www.last-unit.eu
    Posts
    153
    Rep Power
    1
    server runs very stable no crashes but telnet seems to be buggy

    SocketException: The socket has been shut down
    at System.Net.Sockets.Socket.Send (System.Byte[] buf, Int32 offset, Int32 size, SocketFlags flags) [0x00000] in <filename unknown>:0
    at System.Net.Sockets.NetworkStream.Write (System.Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size) [0x00000] in <filename unknown>:0
    Rethrow as IOException: Write failure
    at System.Net.Sockets.NetworkStream.Write (System.Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size) [0x00000] in <filename unknown>:0
    at System.IO.Stream.WriteByte (Byte value) [0x00000] in <filename unknown>:0
    at NetTelnetServer.WriteToClient (System.String _line) [0x00000] in <filename unknown>:0
    at ហ.ᡤᙃ (ᡡᙃ ᙂ) [0x00000] in <filename unknown>:0
    at ហ.ᝉᙂ (System.String _line) [0x00000] in <filename unknown>:0
    at ConnectionManager.RPC_ServerCommand (System.String _playerName, System.String _cmd, NetworkMessageInfo _networkInfo) [0x00000] in <filename unknown>:0

    (Filename: Line: -1)
    im using frontrunnerteks servermanager maybe the manager crash the telnet server i dont know

  14. #14
    Fun Pimps Staff
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Germany - Darmstadt
    Posts
    2,962
    Rep Power
    1
    Hm, the only way I ever got telnet to crash was when I did not properly disconnect, i.e. closing the connection instead of letting the server close it by sending the exit command (this *always* made it crash for me). Don't know what FRT does with his SM though

  15. #15
    Tracker limodor's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    www.last-unit.eu
    Posts
    153
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by Alloc View Post
    Hm, the only way I ever got telnet to crash was when I did not properly disconnect, i.e. closing the connection instead of letting the server close it by sending the exit command (this *always* made it crash for me). Don't know what FRT does with his SM though
    not a big deal i change to webconnect.
    but can anyone tryout the blacklist it does not work under linux im trying to ban myself but no luck, its not a config problem the same config under windows works got the message youre banned ....

    <blacklisted steamID="765611979xxxxxxxx" unbandate="5/10/2015 12:21:07 AM"/>

    TY

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •