PDA

View Full Version : Adding sleepers to a prefab in editor



pakrninja
01-07-2019, 11:35 AM
It took me forever to figure out how to make my sleepers work in the prefabs I was making, and I couldn't find a post about it on here so I figured I would make a quick post and add a short video tutorial for those that want to see it done rather than just follow directions. These instructions assume you know how to make a prefab, capture it, and save it to the prefab file.

There are 5 lines of code needed to be added to the prefabs .xml file. Just copy and paste this into the .xml of whatever prefab you are creating:

<property name="SleeperVolumeSize" value="3, 2, 3" />
<property name="SleeperVolumeStart" value="3, 1, 3" />
<property name="SleeperVolumeGroup" value="S_-_Group_Zom_Soldier" />
<property name="SleeperIsLootVolume" value="False" />
<property name="SleeperIsBossVolume" value="False" />

26965

Save your .xml and reload the prefab editor.

While in the prefab editor menu. use the 'level tools' tab and select 'Show sleeper volumes'

Use the standard editing keys to select and move the volume to the appropriate sleepers you want covered. (G=move selection, Shift+G= change selection size, left click=select the selection area)

Use 'K' to enter the volume properties and make changes as necessary, selecting a group, changing the spawn rate, etc.

Use the prefab editor menu 'level tools' menu again to select 'CPY SLEEPER VOLUME' if you would like to add additional volumes. This will create a duplicate of the selected volume directly above that volume. You will need to change any/all values in the properties to suit your needs.

https://youtu.be/qYJHcIa2JBA

stallionsden
01-07-2019, 01:41 PM
It took me forever to figure out how to make my sleepers work in the prefabs I was making, and I couldn't find a post about it on here so I figured I would make a quick post and add a short video tutorial for those that want to see it done rather than just follow directions. These instructions assume you know how to make a prefab, capture it, and save it to the prefab file.

There are 5 lines of code needed to be added to the prefabs .xml file. Just copy and paste this into the .xml of whatever prefab you are creating:

<property name="SleeperVolumeSize" value="3, 2, 3" />
<property name="SleeperVolumeStart" value="3, 1, 3" />
<property name="SleeperVolumeGroup" value="S_-_Group_Zom_Soldier" />
<property name="SleeperIsLootVolume" value="False" />
<property name="SleeperIsBossVolume" value="False" />

26965

Save your .xml and reload the prefab editor.

While in the prefab editor menu. use the 'level tools' tab and select 'Show sleeper volumes'

Use the standard editing keys to select and move the volume to the appropriate sleepers you want covered. (G=move selection, Shift+G= change selection size, left click=select the selection area)

Use 'K' to enter the volume properties and make changes as necessary, selecting a group, changing the spawn rate, etc.

Use the prefab editor menu 'level tools' menu again to select 'CPY SLEEPER VOLUME' if you would like to add additional volumes. This will create a duplicate of the selected volume directly above that volume. You will need to change any/all values in the properties to suit your needs.

https://youtu.be/qYJHcIa2JBA

Very nice tutorial pakrninja.

AtomicUs5000
01-07-2019, 11:21 PM
Excellent. Now I just need to find out what SleeperIsBossVolume does. I don't see a difference.

Blackrook
01-28-2019, 09:56 AM
Just in case no one saw it in the other thread you can also add sleeper volume in the editor using F6.

Genosis
03-26-2019, 09:09 PM
Just in case no one saw it in the other thread you can also add sleeper volume in the editor using F6.

I know this was like 2 months ago, but ... man, thank you for that, I did not see that option in the spawner menu, makes sense now that I see it. Saved me time on my next build!