Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 30 of 30

Thread: Alpha 17.1 Experimental B9 bug reporting thread

  1. #16
    Community Moderator OzHawkeye's Avatar
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Australia
    Posts
    4,224
    Rep Power
    1
    Please keep this thread strictly for bug reports and issues relating to them. Thanks.

  2. #17
    Refugee
    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    24
    Rep Power
    0
    Summary:

    Server web console is very buggy and has issues.

    Version: Current and all previous
    Platform: PC
    OS/Version: Windows/Google Chrome
    Game mode, Dedicated host/Remote connection

    Did you wipe old saves? N/A
    Did you start a new game? N/A
    Did you validate your files? Yes
    Are you using any mods? N/A (Problem persists whether you modify .xml files or not)
    EAC on or off N/A (Problem persists whether EAC is on or not)

    Status: NEW (Have not seen this reported/complained about)

    Bug Description:
    I would like to ask if you guys could fix the web control panel page? It has a mind of it's own and constantly resets making you have to constantly put in your password... more-often-than-not, you cannot even get scrolled down to the bottom of the log to see the most recent messages before it asks you to login again. This has been an issue for many versions now and I would love to see this get some much needed TLC.

    Reproduce steps:

    Connect to the web back-end and experience the mentioned issues. It seems to mess up more often after the server has been active for a while.


    Actual result: All the time, the page resets and you have to re-enter the password over and over again making it very hard to get a command executed or to scroll down through the chat log.

    Expected result: It not to continuously reset the page and make it where it's impossible to enter a command or to scroll down to see what a command did so that you can put in another command.

  3. #18
    Refugee
    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    21
    Rep Power
    0
    Is the weather system broken?

    I’ve played A17, A17b8 and b9, always wiping out the old saves, and only saw rain on burned forest biome.

  4. #19
    Reconstructionist
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    519
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by dcsobral View Post
    Is a wipe even recommended for people coming from B8? I've wiped every experimental build, but the comments about the changes from B8 to B9 seems to indicate there's no point in doing so.
    I did not wipe, and now I'm getting flooded with trees with one health all over the place, falling through the world in a lot of places, and a flood of IndexOutOfRangeException errors in the console. Either the B8 worlds are not compatible with the B9 code, or they seriously broke the B9 code.

    I'm starting a new world this morning to see if these problems persist. If they do, you will see my bug report here

  5. #20
    Refugee
    Join Date
    Dec 2018
    Posts
    5
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Xane Tempest View Post
    Summary: 'melt' time for ingredients in forge is transferred with item
    Version: A17 B8 (last tested. Have not checked with newest update)
    Platform: PC
    OS/Version: Windows
    Game mode: sp NAV


    Did you wipe old saves? (yes)
    Did you start a new game? (Yes)
    Did you validate your files? (Yes)
    Are you using any mods? (No)
    EAC on or off ? Err... On? I think...

    Bug Description: When replacing an object that is melting in a forge (can for Candlestick), the new object does not begin a new timer, but instead continues on the previous timer.

    Reproduce steps:
    Place something that melts quickly in the forge melting area, turn the forge on.
    When the timer has less than five seconds, replace the item with something that takes much longer to melt.
    The timer will not have reset and will continue to count down to completion.

    Actual result: You can cheat the melt time of any item to finish much faster than it would otherwise.

    Expected result: the timer to reset every time you place a new item in the melting slot.
    Shh, man. This is not a bug, but a feature. And manifested in many versions

  6. #21
    Refugee
    Join Date
    Jan 2019
    Location
    United Kingdom
    Posts
    2
    Rep Power
    0
    Summary: Consistent and frequent crashes to desktop
    Version: Alpha 17, Alpha 17.1, Alpha 17.1 Experimental B9
    Platform: PC
    OS/Version: Windows 10
    Game mode: Single Player, Multi-Player Client, Multi-Player Host

    Did you wipe old saves? Yes
    Did you start a new game? Yes
    Did you validate your files? Yes
    Are you using any mods? No
    EAC on or off ? Tried both and still have same issues

    Status: NEW

    Bug Description: Game seems to crash at little things such as trying to open a door. Using guns is not possible as the game immediately crashes when I try to equip them. When playing with friends, if we are trying to meet up together in the map and they come running towards me, it causes the game to crash. The game seems to crash and then moves a frame and just freezes the game. Average game time seems to be between 30 seconds to 40 minutes (this was when I was in a single player game). Sometimes the game does not load at all after choosing to join a server and immediately freezes. Keep getting error messages telling me I am out of memory.

    Reproduce steps:

    Press F1 to open the console, then type dbs
    This will open a panel in game for you to type the bug in.
    once done click ok
    there will then be a SCREENSHOTS folder in the main 7 days folder.

    1) Boot game
    2) Join a multi-player game via LAN
    3) Assume normal game play for about 30 seconds to 15 minutes and a crash will undoubtedly occur

    Actual result: The game will freeze on a certain frame, skip a little to another frame and then crashes to desktop

    Expected result: For game play to be stable

    This issue has only shown up in Alpha 17, 17.1 and 17.1 Experimental B9 as Alpha 16.4 is perfectly playable and I have no crashing issues.

  7. #22
    Leader Royal Deluxe's Avatar
    Join Date
    Sep 2016
    Posts
    6,178
    Rep Power
    1
    Until now not much info, but keep a eye on it

    Summary: Disappearing items in Crafting queue
    Version: B9
    Platform: PC
    OS/Version: Windows 7
    Game mode: SP

    Did you wipe old saves? (yes/No) Both
    Did you start a new game? (Yes/No) Both
    Did you validate your files? (Yes/No) yes
    Are you using any mods? (yes/No) Yes and MAYBE no
    EAC on or off ? on

    Status: NEW i guess

    Bug Description:
    In B8 (not sure if allready in my unmodded game) But definatly In B8 Modded and a fresh B9 Modded. (own mod, shouldnt affect this)
    I missed a few times items i should have had in the crafting queue. I was not sure about the first times but a few minutes ago i harvested a few boulders to have Scrap metal for the hordenight. I am sure i scrapped around 30 Raw iron. Then i logged off and fresh in and cant find them anymore. So The scrap metal is gone or the craft have been chanceled (had 150 Raw iron in my inventory, no idea if i harvested 150 or 120 after i had harvested the Boulders)

    Reproduce steps: No until now

    ------------------------------------
    Btw had in my Fresh B9 (modded) game again a stock of woodframes i couldnt remove from my belt.


    I try to gater more info
    But i thinks its allready worth a report

  8. #23
    Refugee
    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    3
    Rep Power
    0
    My game is not updating any more, i am playing A.17.0 stable B240. What could be the problem?
    Last edited by Zarthus; 01-18-2019 at 12:28 AM.

  9. #24
    Refugee
    Join Date
    Dec 2018
    Posts
    2
    Rep Power
    0
    You have to switch back to Latest experimental

  10. #25
    Reconstructionist lesipher's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Hiding under a rock.
    Posts
    600
    Rep Power
    1
    Summary: Consistent and frequent crashes to desktop
    Version: Alpha 17.1 Experimental B9
    Platform: PC
    OS/Version: Windows 10
    Game mode: Single Player
    Did you wipe old saves? Yes
    Did you start a new game? Yes
    Did you validate your files? Yes
    Are you using any mods? No
    EAC on or off ? Tried both and still have same issues

    Status: NEW

    Bug Description: Game crashes to desktop after a few minutes.


    Reproduce steps:

    1) Boot game
    2) Play for a few minutes and game crashes

    Actual result: The game will freeze and then crashes to desktop

    Expected result: For game play to be stable

    This issue has only shown up in Alpha 17.1 and 17.1 Experimental B9

  11. #26
    Refugee
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    13
    Rep Power
    0
    I have the same problem when in dark areas/at night.

  12. #27
    Reconstructionist
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    519
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by chance1965 View Post
    I have the same problem when in dark areas/at night.
    How much memory do you have? Some of my players have 16GB, and they find that memory eventually gets maxed out and the game crashes. My test rig has 32GB, and the game has not crashed one time, not even after many hours of playing. The client on this box usually peaks at about 18GB or so of memory consumption.

    I posted a bug report on I think B240, where if you tried to join a server with a 16K map, the client would use 18-22+GB ram just loading the map. No one with only 16GB of ram was able to load the map at all.

  13. #28
    Colony Founder Gareee's Avatar
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    1,413
    Rep Power
    1
    Summary: assorted a17 legacy issues
    Version: A17 B9
    Platform: PC
    OS/Version: Windows
    Game mode: mp, sp


    Did you wipe old saves? (yes)
    Did you start a new game? (Yes)
    Did you validate your files? (Yes)
    Are you using any mods? (No)
    EAC off

    These issues have persisted in all a17 builds:

    In many instances a player not on a lan cannot see the server in the server browser. They can only connect with a friend invite from steam.

    MP server browser occasionally forgets the password to a server you've already joined. Seems like a random occurrence.

    Also if it does still remember the server password, instead of auto connecting to the server, you have to confirm it in its popup panel.

    If the game remembers the password it should just connect, not popup a window waiting for a confirmation to connect.

    Vehicle run toggle for controllers STILL not working, even though both Madmole and Fataal said they were done weeks ago. PS4 controller sticks are very stiff, making holding them down for extended periods of time painful. (Untested, but I suspect that the gyrocopter bank down ws still not added, because Fataal said that was being done along with the vehicle run toggle.)

    Occasionally health and stamina will not hit 100% even though water and food are over 100%

    Candles cast light for other players if held, but do not cast light for player if held in hand.

    Fog and rain effects not affecting windows.. in fog, windows can clearly seen as being black even though the rest of the car might be gray from the fog. This was resolved in a16, but has been back for all the a17 builds.
    Last edited by Gareee; 01-18-2019 at 04:23 PM.

  14. #29
    Refugee
    Join Date
    Dec 2018
    Posts
    2
    Rep Power
    0
    Summary: Areas of ground raised several blocks in height randomly
    Version: A17.1 (b9)
    Platform: PC
    OS/Version: Windows
    Game mode, sp (RWG)

    Did you wipe old saves? (No)
    Did you start a new game? (Yes)
    Did you validate your files? (Yes)
    Are you using any mods? (No)
    EAC on or off ? On

    Status: NEW

    Bug Description: Random land blocks raised in height (though tends to happen with Pass n' Go gas stations more often)

    Reproduce steps: Create world, explore

    Press F1 to open the console, then type dbs
    This will open a panel in game for you to type the bug in.
    once done click ok
    there will then be a SCREENSHOTS folder in the main 7 days folder.

    1)
    2)
    3)

    Actual result: Random ground "plots" raised several blocks for no apparent reason

    Expected result: Ground relatively smooth transitions in height

    - - - Updated - - -

    Summary: Dye not affecting vehicles
    Version: A17.1 (b9)
    Platform: PC
    OS/Version: Windows
    Game mode, sp (RWG)

    Did you wipe old saves? (No)
    Did you start a new game? (Yes)
    Did you validate your files? (Yes)
    Are you using any mods? (No)
    EAC on or off ? On

    Status: NEW

    Bug Description: Vehicles not affected by dye

    Reproduce steps: Create vehicle, apply dye

    Press F1 to open the console, then type dbs
    This will open a panel in game for you to type the bug in.
    once done click ok
    there will then be a SCREENSHOTS folder in the main 7 days folder.

    1)
    2)
    3)

    Actual result: Vehicle body does not changes color

    Expected result: Vehicle body changes color

  15. #30
    Fun Pimps Staff The Fun Pimp's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    607
    Rep Power
    2
    Alpha 17.1 B9 Stable is out. Please report bugs here:

    Alpha 17.1 B9 Stable bug reporting thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •