Page 408 of 648 FirstFirst ... 308358398406407408409410418458508 ... LastLast
Results 6,106 to 6,120 of 9711

Thread: Alpha 18 Dev Diary!!

  1. #6106
    Fun Pimps Staff
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    Indiana, USA
    Posts
    1,797
    Rep Power
    2
    Quote Originally Posted by Weazelsun View Post
    Huh? So, I guess that' why sometimes my game would crash. Though, sometimes would simply crash to main menu. Guess that's fixed, now.
    If your game used up all your ram, it would shutdown. That is what the fix addressed. Depending on how much free RAM you had and how much you moved around in the world, that could happen probably every 2 to 10 hours.

    Going back to the main menu is not a crash, since the game is still running. That would happen if you were disconnected from a server.

  2. #6107
    Hunter
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Hamburg - Germany
    Posts
    117
    Rep Power
    0
    What exactly is the performance concern regarding objects and stuff? My computer is several years old and was midrange to begin with, six cores amd, haven't seen the game use more than 60% of one core, apart from some spikes. The gpu is maxed out constantly, but CPU is mostly asleep and I'm compiling kernels in the background while playing and use damocles map tool (only uses one core) while playing, watching Netflix and have pycharm run my bot in debug mode.
    Not an attempt to troll, but I wonder why block calculations and pathing pose a performance problem when a three year old 500 computer isn't even running at 20% of its computing potential.

  3. #6108
    Ranger
    Join Date
    Nov 2014
    Posts
    287
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by ecv View Post
    What exactly is the performance concern regarding objects and stuff? My computer is several years old and was midrange to begin with, six cores amd, haven't seen the game use more than 60% of one core, apart from some spikes. The gpu is maxed out constantly, but CPU is mostly asleep and I'm compiling kernels in the background while playing and use damocles map tool (only uses one core) while playing, watching Netflix and have pycharm run my bot in debug mode.
    Not an attempt to troll, but I wonder why block calculations and pathing pose a performance problem when a three year old 500 computer isn't even running at 20% of its computing potential.
    After analyzing stats on both Linux and Windows, I'm going to say the game has bottlenecks in the engine that are neither CPU nor GPU bound. OpenGL is hamstrung at 1.6 on Linux, but that is the only issue I've seen thus far and that can be bypassed easily by Steam Proton.

    That being said, I think the engine developers should shift their efforts to Vulkan, even if it's just a shader port. Most cards in recent years support Vulkan just fine. Once Vulkan support is in place then they profile the engine and improve performance. Maintaining multiple APIs is NOT a great solution.

    If your hardware is 6 years old with no upgrades at this point then you need to save up some greenbacks and consider a new build. If you aren't scared you can do a custom build for pretty cheap. Just stay away from hard drives. an m.2 1 TB SSD is approaching the $100 range and is MORE than enough to handle a few steam games.

    If I had to recommend a "Medium" build personally I'd go with:

    (All prices are from Amazon)

    Ryzen 5 2600x - $174.99 - https://amzn.to/2HqMum4
    NZXT H500 Case - $69.99 - https://amzn.to/2YDl2Hg
    Seasonic FOCUS 550 Gold - 74.99 - https://amzn.to/2EjDgGp
    Sapphire Radeon RX 590 - $199.99 - https://amzn.to/2VOJtEI
    MSI ProSeries AMD Ryzen 1st and 2nd Gen - $69.99 - https://amzn.to/30vqsGg
    Kingston Technology HyperX Fury Black 16GB - $114.99 - https://amzn.to/2HsS2g0
    Muskin Pilot M.2 1 TB SSD Drive $134.99 - https://amzn.to/2LQJm7a
    Thermaltake Flo Triple Riiing AiO $185.34 https://amzn.to/2LU1fCa

    If it's not, well, you can turn off the lighting. Grand total as of right now: $1025.27. You can make compromises on your build, but compromises now mean replacing parts down the road. If you have the extra money I'd upgrade the graphics card, but this build should last you quite a while. If you don't have that kind of money, I put together 1 more build below.


    Ryzen 5 2600 - $149.99 - https://amzn.to/2VPC8F2
    XFX Radeon RX 570 RS XXX Edition - $159.99 - https://amzn.to/2Hp2CUV
    MSI ProSeries AMD Ryzen 1st and 2nd Gen - $69.99 - https://amzn.to/30vqsGg
    NZXT H200 Mini-ITX Case - $69.98 - https://amzn.to/2VwlZzu
    Kingston Technology HyperX Fury Black 16GB - $114.99 - https://amzn.to/2HsS2g0
    Crucial P1 500GB M.2 SSD - $62.95 - https://amzn.to/2EjxbJR
    Seasonic FOCUS 450 Gold - $64.90 - https://amzn.to/2YF1ToK
    PC Cooler 1200 Fan Pack - $39.99 - https://amzn.to/30tq0rT

    Grand Total: $732.78

    If you don't even have THAT much to spare, shoot me the specs of your current rig, and I'll brain storm a way to get more umph out of your machine.

  4. #6109
    Inventor
    Join Date
    May 2015
    Posts
    803
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by betam4x View Post
    Just stay away from hard drives. an m.2 1 TB SSD is approaching the $100 range and is MORE than enough to handle a few steam games.
    $110 usd on Ebay, free shipping.

    I saw some under $100 last week, they are now gone.

  5. #6110
    Inventor Kalex's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Indiana
    Posts
    977
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by Rassilon View Post
    you, Sir, just made the whole of Germany and Belgium and Czech your enemy!
    I am not a sir at all.

  6. #6111
    Colony Founder
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    2,140
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by Kalex View Post
    I am not a sir at all.
    It's high time we abolish slavery. Free Kalex!

  7. #6112
    Reconstructionist Orsey's Avatar
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Ukraine
    Posts
    582
    Rep Power
    1
    What is the current version of Unity what be use in 7 Days To Die A17.3? The exact version of Unity. Where can I see it? If possible, please give a link to the current version.

    Thank.
    Last edited by Orsey; 05-19-2019 at 01:11 PM.

  8. #6113
    Reconstructionist Damocles's Avatar
    Join Date
    May 2018
    Posts
    661
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by Orsey View Post
    What is the current version of Unity? The exact version of Unity. Where can I see it? If possible, please give a link to the current version.

    Thank.
    Here: https://unity3d.com/get-unity/download

  9. #6114
    Reconstructionist Orsey's Avatar
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Ukraine
    Posts
    582
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by Damocles View Post
    I was referring to the current version, what be use in 7 Days To die 17.3

  10. #6115
    Reconstructionist Damocles's Avatar
    Join Date
    May 2018
    Posts
    661
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by Orsey View Post
    I was referring to the current version, what be use in 7 Days To die 17.3
    Unity: engine version: 2018.2.0f2

    https://unity3d.com/unity/whats-new/unity-2018.2.0
    Last edited by Damocles; 05-19-2019 at 01:16 PM.

  11. #6116
    Tracker spud42's Avatar
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Brisbane , Australia
    Posts
    223
    Rep Power
    1
    https://7daystodie.com/forums/showth...l=1#post977275

    in this thread Faatal said they switched to 2019.1 " a few weeks ago" now whether this is a18 only or is used in 17.3 ??

  12. #6117
    Reconstructionist Damocles's Avatar
    Join Date
    May 2018
    Posts
    661
    Rep Power
    1
    The current public build is 2018.2.0f2,
    you can see that in the output_log

    Its good practice not to change engine versions until the next major revision.

  13. #6118
    Tracker spud42's Avatar
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Brisbane , Australia
    Posts
    223
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by faatal View Post
    If your game used up all your ram, it would shutdown. That is what the fix addressed. Depending on how much free RAM you had and how much you moved around in the world, that could happen probably every 2 to 10 hours.

    Going back to the main menu is not a crash, since the game is still running. That would happen if you were disconnected from a server.
    I have been having the " crash to desktop" problem too and have already reported it in the bug section. what i have noticed though is that the game window crashes. the sound still runs and the game is still running. if i do actions there is a sound corresponding to that action but there is no graphic window. ctrl-alt-del to task manager and stop the task is the only way to stop this. when i do this i get a small bar with ' seven days to die" and the minimise maximise and x . so the title bar of the window however it does not respond to mouse clicks.

  14. #6119
    Reconstructionist gpcstargate's Avatar
    Join Date
    Jun 2016
    Location
    Virginia, USA
    Posts
    597
    Rep Power
    1
    Just a need to say >> and Not Sure where to say it .. So it is Here

    Fun Pimps

    Hope you are having a good Laugh with RGW Maps .. A 17.2 the map were Good .. Except for roads being all weirded out of shape … BUT NOW the Maps are crap .. Yes you flattened the roads .. but now I have tried at least 12 different maps and they are all Flat and so broken up with Biome's .. no rhyme to reason what goes where .. (maybe I'm just having Bad Luck)
    BUT .. I HAD 2 Great maps in A_17.2 and I tried the Same Seed with a Fresh install in A_17.3 and they are total Garbage Now ..
    I Sure this is a issue to BE Fixed and with over 3800 hrs in 7d2d .. I'm about to give up, until some serious fixing is done.

    Still .. Thank you for a Great .. Just fix it please … the Old Gamer ..

  15. #6120
    Fun Pimps Staff madmole's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    10,669
    Rep Power
    2
    Quote Originally Posted by n2n1 View Post
    OMG!.... that is.... all the distant blocks are first drawn in the frame buffer, and then just closed by nearest? ....no work z-buffer?
    ie the entire array of blocks that are in front of the player - drawn on the screen?...
    ie, nearest blocks that obstruct the subsequent do not exclude rendering those who follow them?

    this.... is a enormous loss of performance........
    Yes, which is why would like to implement an occlusion system but it is not easy since the world is fully destroyable.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •