Page 23 of 71 FirstFirst ... 13212223242533 ... LastLast
Results 331 to 345 of 1065

Thread: Native Linux server (with management scripts)

  1. #331
    Fun Pimps Staff Alloc's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Germany - Darmstadt
    Posts
    3,126
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by qriff View Post
    There seems to be a interesting bug? with logs and filenames when the day changes.

    It's now 2014-08-30 00:40 and it still shows me
    Code:
    current_chat.log -> /home/sdtd/instances/one/logs/2014-08-29_11-26-40_chat.log
    meaning chat logs are going nowhere readable and there is no file 2014-08-30...
    Well, the time in the logfile-name is the time you started the instance. So this won't change unless you restart the instance. The content should be just fine anyway.

  2. #332
    Refugee
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    20
    Rep Power
    0
    Where is the files for the webserver and how do I access the webpage where I can see the map? I can't find any information about ports, url etc.

  3. #333
    Reconstructionist Koolio's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    http://7dtd.tk
    Posts
    534
    Rep Power
    0
    yeh but how to get the information that a telnet lpe command returns?

  4. #334
    Fun Pimps Staff Alloc's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Germany - Darmstadt
    Posts
    3,126
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by jimmyh View Post
    Where is the files for the webserver and how do I access the webpage where I can see the map? I can't find any information about ports, url etc.
    Wasn't yet meant to be a fully official feature of the mod so I didn't document it yet on the wiki
    You can get the files on SVN one by one here: SVN
    Or download the folder as a tar.gz archive here: Download archive
    Just make sure that you end up with ...\<7dtd-folder>\webserver\index.html etc.
    Also you have to have the control panel enabled. You should then be able to access the map on http://<yourIpOrDomain>:<port of control panel + 2>/


    Quote Originally Posted by Koolio View Post
    yeh but how to get the information that a telnet lpe command returns?
    You have to send the command to the Telnet port and wait for its output and then parse that output.

  5. #335
    Reconstructionist Koolio's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    http://7dtd.tk
    Posts
    534
    Rep Power
    0
    which hook would give me the output of the command though?

  6. #336
    Fun Pimps Staff Alloc's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Germany - Darmstadt
    Posts
    3,126
    Rep Power
    1
    None, when connecting to Telnet you communicate over that connection in both directions. You send commands and on the same connection you will receive the result.

  7. #337
    Reconstructionist Koolio's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    http://7dtd.tk
    Posts
    534
    Rep Power
    0
    yup got it working now, well thats cool.. shame the query protocol is still broke as hell.. doesn't display playernames or id's but does display how long those unknown players have been online on the server.

    btw alloc is there anyone who has come up with a way of converting the explored randomgen maps into image tile format so it can be used on a website to show where all players are on the map?

  8. #338
    Fun Pimps Staff Alloc's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Germany - Darmstadt
    Posts
    3,126
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by Koolio View Post
    yup got it working now, well thats cool.. shame the query protocol is still broke as hell.. doesn't display playernames or id's but does display how long those unknown players have been online on the server.
    Could be for security reasons. Not sure if Valve would like it if a game just publicly announced the steamids as you could watch who's playing.

    Quote Originally Posted by Koolio View Post
    btw alloc is there anyone who has come up with a way of converting the explored randomgen maps into image tile format so it can be used on a website to show where all players are on the map?
    Not sure what you're talking about exactly. There's the tool to render the map offline written by cumu: http://7daystodie.com/forums/showthr...red-map-to-png
    And the server fixes also render the map live while people visit the world.

  9. #339
    Refugee
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    20
    Rep Power
    0
    Thanks. I copied the files to the 7-Days folder and restarted the instance. But there is nothing listening on port control + 2. And neither status or settings show anything about a webserver port. But I guess that it should'nt be there or is not implemented yet?

    Great work on the server, man!

    Quote Originally Posted by Alloc View Post
    Wasn't yet meant to be a fully official feature of the mod so I didn't document it yet on the wiki
    You can get the files on SVN one by one here: SVN
    Or download the folder as a tar.gz archive here: Download archive
    Just make sure that you end up with ...\<7dtd-folder>\webserver\index.html etc.
    Also you have to have the control panel enabled. You should then be able to access the map on http://<yourIpOrDomain>:<port of control panel + 2>/



    You have to send the command to the Telnet port and wait for its output and then parse that output.

  10. #340
    Reconstructionist Koolio's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    http://7dtd.tk
    Posts
    534
    Rep Power
    0
    "There's the tool to render the map offline written by cumu: http://7daystodie.com/forums/showthr...red-map-to-png
    And the server fixes also render the map live while people visit the world. "

    yeh thats a nice tool I started using that.. the server fixes rendering the map live.. thats in the <instance>/Random Gen/<server>/map/
    folder? but is there anything to display all the tiles like the other mapping tool?

    also I started getting this after starting an instance...
    shell-init: error retrieving current directory: getcwd: cannot access parent directories: No such file or directory
    Done!

    not sure why

  11. #341
    Fun Pimps Staff Alloc's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Germany - Darmstadt
    Posts
    3,126
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by jimmyh View Post
    Thanks. I copied the files to the 7-Days folder and restarted the instance. But there is nothing listening on port control + 2. And neither status or settings show anything about a webserver port.
    Do you have control panel enabled? Do what does the log contain?

    Quote Originally Posted by Koolio View Post
    yeh thats a nice tool I started using that.. the server fixes rendering the map live.. thats in the <instance>/Random Gen/<server>/map/
    folder? but is there anything to display all the tiles like the other mapping tool?
    Yup, that's what jimmyh and I are currently talking about too (And a lot of refs before)
    I'll write a short documentation later on, don't want to repeat this over and over again

    Quote Originally Posted by Koolio View Post
    also I started getting this after starting an instance...
    shell-init: error retrieving current directory: getcwd: cannot access parent directories: No such file or directory
    Done!
    Hm, where do you get it? Console? Does the stuff work besides the error? I.e. server running, logs get filled, especially the logs/current_*.log?

  12. #342
    Reconstructionist Koolio's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    http://7dtd.tk
    Posts
    534
    Rep Power
    0
    tbh i didn't check the logs.. cus everything is working fine.. its just odd I get it now. I get it in terminal console after doing 7dtd.sh start <instance>

  13. #343
    Scavenger
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    57
    Rep Power
    0
    I tried compiling the source for the server fixes, but ran into the following errors: "Use of unassigned out parameter". It seems like the Vector2i structs are being used before getting a value assigned.
    You dont happen to have hint as to why this is occuring? I must admit that I have never done anything with mono before..

    Edit:
    Oh and I second this:
    Quote Originally Posted by qriff View Post
    And maybe Alloc could modify /usr/local/lib/7dtd/commands/stop.sh with maxwait=15 for servers that run a bit larger maps/userbases and giving additional mercy for badly behaving 7dtd processes.
    I think it could be quite handy, because my instance seems to be taking too long to shutdown correctly .
    Last edited by Isalof; 08-30-2014 at 11:34 PM.

  14. #344
    Reconstructionist Koolio's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    http://7dtd.tk
    Posts
    534
    Rep Power
    0
    so i been adding custom commands using just .<command> entered in the chat.. works fine.. but anyway to get a players entered command from the console instead? would mean less clutter in the chat. Or a way of adding custom commands, that don't tell the player anything like "Command <cmd> not allowed for etc", if a custom command is used its passed to a new hook?

    also remoteCommand doesn't seem to work, ie can't seem to get anything out of it.. I got chat, playerConnect, telnetCommand hooks working fine though so not sure why.

  15. #345
    Fun Pimps Staff Alloc's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Germany - Darmstadt
    Posts
    3,126
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by Koolio View Post
    tbh i didn't check the logs.. cus everything is working fine.. its just odd I get it now. I get it in terminal console after doing 7dtd.sh start <instance>
    Hm, ok, if you don't even have any problems other than that we might as well just ignore this for now


    Quote Originally Posted by Isalof View Post
    I tried compiling the source for the server fixes, but ran into the following errors: "Use of unassigned out parameter". It seems like the Vector2i structs are being used before getting a value assigned.
    Could you give me the exact error output (i.e. including file/line number).
    I do not get that error so I don't know where and why that should happen.


    Quote Originally Posted by Isalof View Post
    I think it could be quite handy, because my instance seems to be taking too long to shutdown correctly .
    Will be an option in the future. For now you could just edit the stop-script and put any value you like (though remember that when updating the changes will be overwritten).


    Quote Originally Posted by Koolio View Post
    so i been adding custom commands using just .<command> entered in the chat.. works fine.. but anyway to get a players entered command from the console instead?
    Nope, currently not. It would require either to get the unknown commands to be printed ("harder" to intercept though) or one actual command that does just print the given parameters to the log so you could read them. Don't really think that's the best thing to do though.


    Quote Originally Posted by Koolio View Post
    also remoteCommand doesn't seem to work, ie can't seem to get anything out of it.. I got chat, playerConnect, telnetCommand hooks working fine though so not sure why.
    Did you check if the commands show up in the current_commandExecution.log? If they do I suppose it's something wrong with your hooks. If they do not it might be either the server or the scripts, but at least with a quick test over here it worked fine

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •