Page 76 of 104 FirstFirst ... 2666747576777886 ... LastLast
Results 1,126 to 1,140 of 1549

Thread: [Tool] NITROGEN , a random world generator for 7DtD

  1. #1126
    Leader
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    7,019
    Rep Power
    1
    Oh well I give up. Can't get it to work regardless of size or which prefablist.txt I use.....

  2. #1127
    Hunter
    Join Date
    May 2016
    Location
    Earth, for now
    Posts
    132
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by stallionsden View Post
    Oh well I give up. Can't get it to work regardless of size or which prefablist.txt I use.....
    If you use the inbuilt std prefab list that Nitrogen comes with and generate a 8k map with the default settings and it generates fine, then what is your issue when you try and use that to play the game..?
    How much RAM do you have on your PC....?

    EDIT:

    Here is a std 8k generated map for you to test, if you wish....

    https://www.dropbox.com/s/er05i72qj3...enMap.rar?dl=0
    Last edited by Dibbler; 11-14-2019 at 01:36 PM.

  3. #1128
    Hunter
    Join Date
    Aug 2017
    Posts
    115
    Rep Power
    1
    How come this fan-made RWG is astronomically better than the dev's own RWG (which they boast about having spent so much time developing)?

    Not only are the generated worlds interesting, stunning and realistic, they are also generated much faster.

  4. #1129
    Scavenger
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    Hamburg, Germany
    Posts
    42
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by enragedcamel View Post
    How come this fan-made RWG is astronomically better than the dev's own RWG (which they boast about having spent so much time developing)?

    Not only are the generated worlds interesting, stunning and realistic, they are also generated much faster.
    My guess: different "engine"/coding language and much more experience than the game devs.

    Overall it doesn't seem that the game devs have much experience at all. Just my opinion after "reversing" (reverse engineering with some "friends") the game and lurking this forum for several years.

  5. #1130
    Scavenger
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    45
    Rep Power
    0
    What is the compo pack for in the tool? Does it add more varied POIs?

  6. #1131
    Tracker TopAce6's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Florida, USA
    Posts
    193
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by Spatch View Post
    What is the compo pack for in the tool? Does it add more varied POIs?

    https://7daystodie.com/forums/showth...for-Random-Gen

  7. #1132
    Scavenger
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    45
    Rep Power
    0
    In the Nitrogen tool, it lists compopack 39. Will 40 be added soon?

    Thanks in advance and love this tool!

  8. #1133
    Colony Founder Damocles's Avatar
    Join Date
    May 2018
    Posts
    1,234
    Rep Power
    1
    CompoPack 39 was current when the list was created by me.

    Others also compiled lists: (version 40 and 38)

    Mjoelnir.hh

    https://7daystodie.com/forums/showth...lt-gt-NitroGen

    Or MelT:

    https://github.com/NickPhaedra/7-Day...s%20Compo-Pack

  9. #1134
    Leader
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    7,019
    Rep Power
    1
    Ok update so been trying to work out my issues and slowly seems to be coming together. I now can generate and actually enter a 8k and 12k map so now gonna try the 14k one

  10. #1135
    Colony Founder Damocles's Avatar
    Join Date
    May 2018
    Posts
    1,234
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by stallionsden View Post
    Ok update so been trying to work out my issues and slowly seems to be coming together. I now can generate and actually enter a 8k and 12k map so now gonna try the 14k one
    There are more water nodes in the level now. You could try cutting them out of the XML or gen a map without lakes.

    Apart from that, there was no change in the world files in terms of data.

  11. #1136
    Leader
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    7,019
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by Damocles View Post
    There are more water nodes in the level now. You could try cutting them out of the XML or gen a map without lakes.

    Apart from that, there was no change in the world files in terms of data.
    Ok why are they adding more water when water is so borked and bugged I got no idea lol. But thank you will try that

  12. #1137
    Beloved Curmudgeon DaVegaNL's Avatar
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    Between a rock and a hard place
    Posts
    2,623
    Rep Power
    1
    Thanks Damocles for your amazing tool!

  13. #1138
    Scavenger
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    45
    Rep Power
    0
    I'm still in awe how long it takes me to generate 8k worlds on Vanilla (25 to 30 minutes) and on Nitrogen (3.5 minutes)! Someone needs to hire you, Damocles!

  14. #1139
    Scavenger Lain's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    51
    Rep Power
    0
    Hmm map is going ok, now im workinmg on the poi's and i place 3 cities up single red pixel in the yellow helpers on one of the island and it keeps placing cities on another island not even close to where i placed the markers as the 3 are in one spot ( yes i have the mask and import in correct positions), but it places them inconsistantly? and i have cities set to small and grid to tight just to see how far they bleed off, but it placed 2 cities in roughly the correct spot but the last one Went right oevr the top of a lake on another island, See preview image here 3 badly circled spots 2 have a city in it and the one with out a city, its city is sitting in the middle of a lake that does not have a city marker.

    https://i.imgur.com/OCO35hy.jpg

    but it generates super fast, 50 seconds 8k map

  15. #1140
    Refugee DrakeBD's Avatar
    Join Date
    Nov 2019
    Location
    UK
    Posts
    18
    Rep Power
    0



    Still getting roads generating in the ocean this is bad as it cuts through the water making things look well weird to say the least can we possabily have it so that roads are generated through the mask and not generate in areas where there not ment to

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •