Results 1 to 8 of 8

Thread: sculpting terrain in a prefab?

  1. #1
    Scavenger
    Join Date
    Apr 2019
    Posts
    31
    Rep Power
    0

    sculpting terrain in a prefab?

    Other than bashing away at the ground with a tool is there a way to sculpt terrain? For example making a nice smooth hill as found in game, for your house or other prefab to sit upon.

  2. #2
    Scavenger
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    42
    Rep Power
    0
    Make a hay bale or use a scrap wood frame.
    Place it down and it also flattens the terrain for you.

    Be sure to recollect and recycle for maximum coverage.

  3. #3
    Survivor Cpt Krunch's Avatar
    Join Date
    Mar 2019
    Posts
    83
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by DMC View Post
    Other than bashing away at the ground with a tool is there a way to sculpt terrain? For example making a nice smooth hill as found in game, for your house or other prefab to sit upon.
    Ive done this myself for prefabs.The easiest way i can think of as you described it would be



    EDIT: not sure you can export from world editor, I think I actually exported from a game save, rest is the same.



    Open world editor in any map with hills that look like what you want

    Select a hill that you want with the blue box and export it as a prefab

    Open prefab editor and merge your prefab to the hill


    OR

    Open world editor

    Place the your prefab on the hill how you want it and save that as a new prefab.


    I would recommend grabbing Pilles prefab editor for getting the rest of the settings like zombies, copy air or not etc.
    Last edited by Cpt Krunch; 05-15-2019 at 07:20 AM.

  4. #4
    Fun Pimps Staff Gazz's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    In your brains. Thinking your thoughts.
    Posts
    8,714
    Rep Power
    2
    Not yet. I believe A18 has terrain modification tools but I'm no level designer.

  5. #5
    Scavenger
    Join Date
    Apr 2019
    Posts
    31
    Rep Power
    0
    ok, thanks guys... I had been thinking about the whole take a hill from a map etc... will give it a try for sure. I hope A18 does include said tools

  6. #6
    Colony Founder n2n1's Avatar
    Join Date
    Oct 2015
    Location
    MotherRussia
    Posts
    1,945
    Rep Power
    1
    I use in built-in editor which should be unlocked in the .dll (from Alpha 15).
    If you're talking about creating prefabs.


    https://7daystodie.com/forums/showth...Tools)-dll-mod
    Last edited by n2n1; 05-15-2019 at 09:22 PM.

  7. #7
    Scavenger
    Join Date
    Apr 2019
    Posts
    31
    Rep Power
    0
    I am talking about making the terrain in your prefab to look like the terrain in the game... Yes i can make it snow ground if i want i can make it burnt forest etc.. but i want a faster and better method for say making a sloping driveway to a house on a hill, where the house and hill are all part of the same prefab. Does that explain it better?

  8. #8
    Colony Founder n2n1's Avatar
    Join Date
    Oct 2015
    Location
    MotherRussia
    Posts
    1,945
    Rep Power
    1
    Ah, you want to do it in-game, not make a new prefab to add it later, when generating.
    I was talking about creating a new one.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •