Results 1 to 8 of 8

Thread: Move more than 1 item at a time

  1. #1
    Refugee
    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    7
    Rep Power
    0

    Question Move more than 1 item at a time

    I have 250 Plant Fiber, and I want to keep fifty on me and put the rest in a chest.

    I tried CTRL, SHIFT, CTRL+SHIFT to drop them 5 at a time in the chest, if I remember properly, some games have a similar mechanic... it didn't work here.

    Is there an alternative? Or did I do something wrong?

    Thanks folks!

  2. #2
    Reconstructionist 4sheetzngeegles's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Southern USA
    Posts
    529
    Rep Power
    1
    Hope this helps. go to options, under the ui tab, at the top you should see primary and secondary. The primary picks up whole stack, the secondary halves the stack unless uneven number, then it has 1 more and 1 less. halve it to 125 drop, halve it to 63 or 62 then tap the button to drop the thirteen, put the fifty in back pack and load the other bunches into the storage chest.

  3. #3
    Super Moderator Roland's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    On a Zipline
    Posts
    15,537
    Rep Power
    2
    Clicking and holding the right mouse button lets you take half a stack.

    Once you have a stack in hand clicking the right mouse button places one at a time.

    So you can take half and then half again and half again and you should be close.

  4. #4
    Colony Founder KingSlayerGM's Avatar
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    Italy
    Posts
    1,319
    Rep Power
    1
    In Minecraft you can spread a stack of items over a number of inventory slots. In your case, you would spread it over 5 slots, getting 5 50 items stacks. But I guess this is too complicated to implement

  5. #5
    Refugee
    Join Date
    Jun 2019
    Location
    Your face
    Posts
    17
    Rep Power
    0
    IIRC (Not at home to check) the inventory description above your inventory when it's open describes the steps Roland described (In case you forget again, so you don't need to keep referencing here).

    I had the same confusion when I first started playing, too

  6. #6
    Ranger
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    334
    Rep Power
    0
    a shift right click and then enter a number would be helpful

  7. #7
    Survivor
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Florida
    Posts
    90
    Rep Power
    0
    This is definitely something stupid to have to do just to create a stack of a certain number of items you want together, definitely some way of typing how much to take out of a larger stack would be very beneficial.

  8. #8
    Colony Founder TSBX's Avatar
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    "Welcome to Costco, I love you."
    Posts
    2,094
    Rep Power
    1
    If only there was a right click context menu...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •