Page 3 of 21 FirstFirst 1234513 ... LastLast
Results 31 to 45 of 302

Thread: A18 b139 experimental bug reporting thread

  1. #31
    Survivor deathless's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    CANADA
    Posts
    78
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Speccto View Post
    I experienced the same, but I just let it run as I saw the thread using lots of CPU and ram. Took 55 minutes on my server to complete that step, afterwards the remaining generation of water, towns, etc only took a few minutes to complete. Just need to allow it time!
    Thank you, Yeah I wasnt used to it taking so long on my server so I thought it wasnt doing anything.

  2. #32
    Super Moderator Roland's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    On a Zipline
    Posts
    16,339
    Rep Power
    2
    Folks,

    Please keep this thread limited to simple bug reports. Nobody but QA people should be responding to people. You may respond to a QA person if they ask you a question but otherwise avoid chatter here. If you have complaints, feedback, questions, or advice post it in the Alpha 18 dev diary. Violations of the rule of THIS thread will result in infractions.

    Thank you,

    Roland

  3. #33
    Refugee
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    5
    Rep Power
    0
    So im having this strange issue where the ground is getting this strange white fuzzy texture im playing on medium settings on pregen1.
    Im also have a pretty big performance issue. On a17 i was able to get 50-60 fps while on a18 im only getting 10-15 fps.



    Processor: AMD A8-5600K APU
    Ram: 8gb
    Graphics Card: AMD Radeon HD 6800 Series


    Do you please have an outputlog?
    -Hated
    Last edited by Hated; 10-07-2019 at 08:14 PM.

  4. #34
    Zombie Hunter beHypE's Avatar
    Join Date
    Nov 2015
    Posts
    471
    Rep Power
    1
    bug A18 RWG.jpg

    Seed cctvvmb

  5. #35
    Refugee
    Join Date
    Apr 2015
    Posts
    2
    Rep Power
    0
    Summary: Major FPS drop
    Spoiler: 
    Version:A18 b139
    Platform: PC Ryzen 5 2600 3.5 GHz / NVIDIA TI 1050 4G/ RAM 16G 2133
    OS/Version: Windows 10
    Game mode, mp host RWG
    Did you wipe old saves? (yes)
    Did you start a new game? (Yes)
    Did you validate your files? (Yes)
    Are you using any mods? (No)
    EAC on

    Status: NEW


    Bug Description: Not having the issues that the Radeons have, but the game is running choppy especially when running through the open world. Hilly and mountainous terrain seems to really make the FPS drop to a slideshow.


    For now try lowering your settings, we are working on further improvements , Twigg
    Last edited by Twigg; 10-07-2019 at 08:24 PM.

  6. #36
    Colony Founder Gareee's Avatar
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    1,898
    Rep Power
    1

    PS4 dual shock 4 controller issue

    Summary: left trigger causes forward movement
    Spoiler: 

    Version:
    Platform: PC
    OS/Version: Windows 10 latest
    Game mode sp RWG

    Did you wipe old saves? yes
    Did you start a new game? Yes
    Did you validate your files? Yes
    Are you using any mods? No
    EAC on or off ? Off

    Status: NEW

    Bug Description:
    When using the dualshock 4 and steam big picture mode for controller support, using the left trigger to zoom in with a bow (or pressing it at any time) causes a slow forward creep, making zoomed aiming very difficult, if not unusable.

    Reproduce steps: try to zoom aim with a bow

    Actual result: (slow forward creep when zoom aiming)

    Expected result: (zoom aiming with no movement change)


    I am unable to reproduce this in BPM with a ps4 controller, my left trigger works just fine without moving me around.
    -Hated
    Last edited by Hated; 10-07-2019 at 08:37 PM.

  7. #37
    Zombie Hunter beHypE's Avatar
    Join Date
    Nov 2015
    Posts
    471
    Rep Power
    1
    Summary: Can't launch the game at all

    Spoiler: 

    Version:A18 b139
    Platform: PC
    OS/Version: Windows 10
    Did you wipe old saves? (yes)
    Did you start a new game? /
    Did you validate your files? (Yes)
    Are you using any mods? (No)
    EAC on

    Status: NEW

    Bug Description: Can't launch the game. (friend of mine I tried to play with. BTW my girlfriend that is seen on the screen above has very poor performance and even with everything on minimum its way worse than A17) See attachment. Files verification, reboot of steam, reboot of PC, uninstall of game + delete of folder in SteamApps and reinstall didn't fix the problem.
    unknown.jpg



    ***************************************

    (edit added comment by QA Tester-unholyjoe)

    looks like you might have an EAC issue, try launching game without EAC. let me know what happens and get an output log please.

    thanks

    ***************************************
    Last edited by unholyjoe; 10-07-2019 at 08:39 PM.

  8. #38
    Zombie Hunter beHypE's Avatar
    Join Date
    Nov 2015
    Posts
    471
    Rep Power
    1
    Summary: Toolbar icons are stretched
    Version:A18 b139
    Platform: PC Ryzen 5 2600 / RADEON RX 480/ RAM 8go
    OS/Version: Windows 10
    Game mode, mp host RWG
    Did you wipe old saves? (yes)
    Did you start a new game? (Yes)
    Did you validate your files? (Yes)
    Are you using any mods? (No)
    EAC on

    Status: NEW

    Bug Description: title, the icons are stretched (horizontally) compared to those in inventory

  9. #39
    Scavenger moongaming's Avatar
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Marseille, France
    Posts
    48
    Rep Power
    1
    Summary: Third person knuckles
    Spoiler: 

    Version:A18 b139
    Platform: /
    OS/Version: Windows 10
    Did you wipe old saves? (yes)
    Did you start a new game? /
    Did you validate your files? (Yes)
    Are you using any mods? (No)
    EAC on

    Status: NEW

    Bug Description: the models of the knuckles and other new hand-melee items are rotated to the left when rendered in third person


    screenie:

    Thank you, verified and reported. Wouldn't want to hurt ourselves now, would we
    -Hated
    Last edited by Hated; 10-07-2019 at 08:42 PM.

  10. #40
    Refugee
    Join Date
    Oct 2019
    Posts
    4
    Rep Power
    0
    Summary: Turrets can shoot through walls and terrain
    Spoiler: 

    Version:A18 b139
    Platform: PC
    OS/Version: Windows 10
    Game mode, client/sp Navezgane

    Did you wipe old saves? yes
    Did you start a new game? yes
    Did you validate your files? yes
    Are you using any mods? no
    EAC on

    Status: OLD

    Bug Description: Place the square of any block directly above a auto-turret/shotgun-turret to make you see through walls and make the turret shoot through all connected blocks, walls and underground

    Reproduce steps: see above



    1) build turret and connect it to power source
    2) place block with the square surface directly above the turret
    3) go in the turret camera and see through walls and blocks that are connected with this block

    Actual result: you can manually shoot and see people underground, the turret can shoot people automatically underground and behind connected walls

    Expected result: turret can not shoot through walls





    Thank you, this is reported.
    -Hated
    Last edited by Hated; 10-07-2019 at 08:54 PM.

  11. #41
    Scavenger
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Germany
    Posts
    36
    Rep Power
    0
    Summary: Reloading Bow, after using other weapons or tools i need often to reload the bow so it has an arrow.
    Spoiler: 

    Version: A18
    Platform: PC Windows 10
    Game mode: RWG

    Did you wipe old saves? (yes/No) yes
    Did you start a new game? (Yes/No) yes
    Did you validate your files? (Yes/No) yes
    Are you using any mods? (yes/No) no
    EAC on or off ? on


    Are you waiting for the reload to be completed? We allow slot switching during reload, which will abort reload even at 99% completion.
    -Hated


    No, what i mean is normally after you have 1st Time build the bow you press r so the character take up an arrow and the UI goes vom 0/* to 1/*. But after i choose another tool or whatever and dont use the bow for a while or even short time and use the bow again, it goes back to 0/*.
    Last edited by MATOSCH83; 10-09-2019 at 04:55 AM.

  12. #42
    Scavenger hawk949's Avatar
    Join Date
    Jul 2015
    Posts
    32
    Rep Power
    0
    Spoiler: 
    Version: A18 b139
    Platform: PC
    OS/Version: Windows 10 / Linux

    Did you wipe old saves? yes
    Did you start a new game? Yes
    Did you validate your files? Yes
    Are you using any mods? No
    EAC Off


    Cannot connect to friend on Linux with multiple game validation checks
    https://gyazo.com/6c8e23ee787387a5687755a8fc0fc43b (errors rolled down for about 2 mins and had to alt+f4 because any console command is disabled while trying to join for some reason)

    it looks like the servers xml is corrupted, try verifying files, if still a problem can you supply output logs for both client and server Twigg
    Last edited by Twigg; 10-07-2019 at 08:46 PM.

  13. #43
    Refugee
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    8
    Rep Power
    0
    It appears the permissions for the forum are broken. I try having a look at any of the attachments in this thread and I'm greeted with a vBulletin message telling me that I don't have permission to access the page.


    ***************************************

    (edit added comment by QA Tester-unholyjoe)

    you will need to go to settings to associate your steamid to the forum before you can see the attachments.

    thanks

    ***************************************
    Last edited by unholyjoe; 10-07-2019 at 08:54 PM.

  14. #44
    Survivor kuratowakiru's Avatar
    Join Date
    Jun 2015
    Posts
    74
    Rep Power
    1
    Summary: Poor performance vs. A17
    Version: A18 exp
    Platform: (PC or Mac) PC
    OS/Version: Windows/Linux/mac Windows 7
    Game mode, mp host/mp client/sp /client on dedi (RWG or NAV) Single Player RWG

    Did you wipe old saves? (yes/No) Yes
    Did you start a new game? (Yes/No) Yes
    Did you validate your files? (Yes/No) Yes
    Are you using any mods? (yes/No) No
    EAC on or off ? on?

    Status: NEW

    Bug Description:

    I got performance drop bad.

    Reproduce steps:


    Actual result:

    A17.4, texture half, everything med ~ off. 60~80 (depend on where I look) fps outdoor (forest), 40 when there a lot of building, decrease resolution from 1920x1080 to 1600x900 to increase about 20fps.

    A18, same setting, I got 25 ~ 60 (mostly 25) fps in desert mountain range, decrease resolution only net me 6fps. If I hug the wall or something, fps goes up to 70

    correction: after I got out of the desert mountain range area, my fps get back up to 40~60 range.


    Expected result: (what you expect to occur)

    [Attach bug screenshot and output log for ALL bugs please]

    https://imgur.com/a/kT9MgxH
    fps counter on top left, last image is 1600x900 setting.
    Last edited by Crater Creator; 10-08-2019 at 12:27 AM. Reason: added summary

  15. #45
    Refugee
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Chicago
    Posts
    9
    Rep Power
    0

    Here is the attached output log.

    Quote Originally Posted by mjkite29 View Post
    Summary: I set up my random gen world and click start but as soon as it says its generating stuff it crashes to desktop.
    Spoiler: 
    Version:A18 b139
    Platform: (PC or Mac) PC
    OS/Version: Windows/Linux/mac Windows
    Game mode, mp host/mp client/sp /client on dedi (RWG or NAV) sp RWG

    Did you wipe old saves? (yes/No) yes
    Did you start a new game? (Yes/No) yes
    Did you validate your files? (Yes/No) yes
    Are you using any mods? (yes/No) no
    EAC on or off ? tried it both on and off with same result

    Status: NEW


    Bug Description: EAC on or off no matter what I do A18 crashed to desktop when it says it's generating files


    can you attach your output log please, Twigg
    Here is the output log you requested.


    Try lowering you settings, and bear in mind rwg can take some time to generate, oe use one of the "Pregen" maps Twigg
    Attached Files Attached Files
    Last edited by Twigg; 10-07-2019 at 08:54 PM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •