Results 1 to 6 of 6

Thread: My mod works in client but not in dedicated server?

  1. #1
    Refugee
    Join Date
    Oct 2019
    Posts
    5
    Rep Power
    0

    Question My mod works in client but not in dedicated server?

    hey guys i been having a problem, i have a private mod that runs perfectly when im using it through the normal client game with no errors or anything but im trying to make/host a dedicated server on my own computer using the dedicated server version of the game and for some reason it gives me an weird error that makes no sense and only happens with using it in the dedicated server... ive set up a few servers before so im used to it and i dont believe it is due to something related to the settings however im really lost about this so thats why im here lol

    error.jpg (click for zoom)

    it says im that the MMachineGunParts dont exist in my mod and it doesn't because that line it is reffering is the vanilla's machine gun parts in which the gun from my mods breaks into. Apparently theres nothing wrong with the spelling i also tried to start the server with EAC disabled and nothing... heres the lines of code from items.xml that the error is referring to
    Code:
    <append xpath="/items">
    
    
    
    <item name="M4 Rifle">
    	<property name="CustomIcon" value="M4Rifle"/>
    	<property name="Tags" value="weapon,ranged,holdBreathAiming,reloadPenalty,gun,barrelAttachments,sideAttachments,smallTopAttachments,mediumTopAttachments,stock,magazine,drumMagazine,firingMode,selfLoading,bottomAttachments,attFortitude,perkMachineGunner,perkBookAutoWeapons,perkAutoWeaponsDrumMag,canHaveCosmetic"/>
    	<property name="DescriptionKey" value="M4RifleDesc"/>
    	<property name="DisplayType" value="rangedGun"/>
    	<property name="HoldType" value="71"/>
    	<property name="Meshfile" value="#Other/Items?Weapons/Ranged/Tactical Assault Rifle/tacticalAssaultRiflePrefab.prefab"/>
    	<property name="Material" value="MMachineGunParts"/> <property name="Weight" value="4"/>
    i cant figure why its happening or why its only happening with the dedicated server
    Last edited by Oni.; 4 Weeks Ago at 05:24 AM.

  2. #2
    Survivor
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Germany
    Posts
    88
    Rep Power
    0
    itemicons must be local installed.

  3. #3
    Refugee
    Join Date
    Oct 2019
    Posts
    5
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Killermoench View Post
    itemicons must be local installed.
    you mean the customicon? it is installed both locally and on the dedicated server. i literally just copied my own mods folder into the dedicated server. the error doesn't seem to be referencing that either but idk, maybe im missing something?

  4. #4
    Colony Founder sphereii's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    3,762
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by Oni. View Post
    hey guys i been having a problem, i have a private mod that runs perfectly when im using it through the normal client game with no errors or anything but im trying to make/host a dedicated server on my own computer using the dedicated server version of the game and for some reason it gives me an weird error that makes no sense and only happens with using it in the dedicated server... ive set up a few servers before so im used to it and i dont believe it is due to something related to the settings however im really lost about this so thats why im here lol

    error.jpg (click for zoom)

    it says im that the MMachineGunParts dont exist in my mod and it doesn't because that line it is reffering is the vanilla's machine gun parts in which the gun from my mods breaks into. Apparently theres nothing wrong with the spelling i also tried to start the server with EAC disabled and nothing... heres the lines of code from items.xml that the error is referring to
    Code:
    <append xpath="/items">
    
    
    
    <item name="M4 Rifle">
    	<property name="CustomIcon" value="M4Rifle"/>
    	<property name="Tags" value="weapon,ranged,holdBreathAiming,reloadPenalty,gun,barrelAttachments,sideAttachments,smallTopAttachments,mediumTopAttachments,stock,magazine,drumMagazine,firingMode,selfLoading,bottomAttachments,attFortitude,perkMachineGunner,perkBookAutoWeapons,perkAutoWeaponsDrumMag,canHaveCosmetic"/>
    	<property name="DescriptionKey" value="M4RifleDesc"/>
    	<property name="DisplayType" value="rangedGun"/>
    	<property name="HoldType" value="71"/>
    	<property name="Meshfile" value="#Other/Items?Weapons/Ranged/Tactical Assault Rifle/tacticalAssaultRiflePrefab.prefab"/>
    	<property name="Material" value="MMachineGunParts"/> <property name="Weight" value="4"/>
    i cant figure why its happening or why its only happening with the dedicated server
    We may need to see the full log file. Did you update the materials.xml on teh server as well?

  5. #5
    Refugee
    Join Date
    Oct 2019
    Posts
    5
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by sphereii View Post
    We may need to see the full log file. Did you update the materials.xml on teh server as well?
    Interesting, after you wrote that i actually thought about it and went to check the dedicated server xml files and to my suprise there is actually no registry of "MMachineGunParts" which is weird. I am running the latest experimental branch for the dedicated server as well but apparently that item is under a different name for the server version of the game for some weird reason. If you check the items.xml of both versions of the game one is called "MM60Parts" and the other one is called "MMachineGunParts". I havent performed any changes and tested it yet but i will attempt to change the "MMachineGunParts" for something else and try it later but it makes total sense now, i think it might work

  6. #6
    Nomad
    Join Date
    Feb 2018
    Posts
    401
    Rep Power
    1
    I had this error on my server also when it Patched to version 143 it was almost the same... I checked server files & my own which made me notice my server hadnt updated properly so was using new file names & old like Mp & Ms... I bet if you dumped your entire installed files from your steam to the server it would load fine.... Just my observation & could be wrong of course....

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •