Page 1 of 6 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 89

Thread: Working Electric Lights

  1. #1
    Colony Founder Valmar's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    4,087
    Rep Power
    1

    Working Electric Lights

    This mod lets you craft and place working electric lights.




    Blocks.xml:
    http://pastebin.com/RfYXbBSB

    Recipes.xml:
    http://pastebin.com/8SWBvzJA


    Optional -
    Localization:
    http://pastebin.com/MBwdT4XK

    Add this to the localization text file in your config folder if you want the in-game names to look more natural.

    Let me know if you have any problems or questions.
    Last edited by Valmar; 10-07-2016 at 09:57 AM. Reason: A15 update

  2. #2
    Scavenger
    Join Date
    Feb 2015
    Posts
    48
    Rep Power
    0
    Hi,

    I installed without custom icons.

    The crafting part is working fine and the lights work too (have to be placed sometimes several times as described).

    Unfortunately I cannot get lightbulbs by hitting existing lights with bare hands (or I was very unfortunate).
    So in loot.xml under <lootgroup name="junk"> I added <item name="Lightbulb" count="1,2"/>.

    Great mod! Thank you very much!

  3. #3
    Colony Founder Valmar's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    4,087
    Rep Power
    1
    Hey Bfc. That's because I'm an idiot. Dont worry about it. I dont know what I was thinking. For some reason I forgot I had to mod the vanilla lights too get that to work. I'll adjust the description. Thanks for pointing that out.

    Also two things to note:

    1. If you use ANY of my mods you only need to use the one included custom icons folder. It has ALL my modded icons (I dont touch vanilla icons though) so if you use more than one of my mods you can just download it once and forget it.

    2. You dont NEED the icons. The game functions fine without them. Though the items and blocks I add will be blank in your inventory without them.
    Last edited by Valmar; 12-15-2015 at 12:57 AM.

  4. #4
    Colony Founder Razzoriel's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    1,556
    Rep Power
    1
    If this is part of another mod of yours, why don't you simply update it and bump it? Another thread with another mod. Might as well request a forum section just for you, Valmar.

  5. #5
    Community Moderator SylenThunder's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    SE Michigan, out in the sticks.
    Posts
    4,107
    Rep Power
    1
    I'm just about ready to stop doing my own mods and start waiting for you to post yours Valmar. You're usually just a step ahead of me. LOL

    Question though, is it possible to "push" the icons from the server? I'm trying to avoid any mods where everyone has to download files to play on my servers. Mostly I just do xml hacks, but lighting is a big concern.

  6. #6
    Colony Founder Valmar's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    4,087
    Rep Power
    1
    @Razz

    Because you cannot update the title of a mod that already exists. Well, you can, but the title in the topic listing doesn't change to reflect it. Unless that has changed since my early days here.

    Instead of Expanded Working Lights I wanted to name it Working Electric Lights to better reflect what it is.

    I apologize if my individual mods have upset you. If it makes you feel any better Im sure in a day or so they will all be buried and forgotten anyway. I don't typically "bump" topics - though announcing that they are updated to work with the new alpha version of the game (which is a significant change) I believe is "fair game" and reasonable considering with A13 there will likely be new players and old players alike returning who may otherwise never know about the mod existing. There aren't a ton of mods, atm, that are compatible with A13 either. So I see it as a "win win" - I get a small, rarely used bump and new interested players get to see what mods are currently compatible with the recent build.

    I'm not sure why it bothers you how I choose to share my mods, though. I like individual mods because not everyone will want to get the "full package". It's how I started modding, one small mod at a time, so I dont want to "turn my back" on it. Trust me it would be much easier for me to ignore all these individual mods and focus only on my mod pack. Tempting aswell. But I appreciate mods that let you pick and choose and I do this out of the spirit of that, under the assumption that there will be at least one person out there like me who would appreciate having the choice.

    I feel it fit to warn you aswell that there will be a few more mods of mine updated for A13 in the coming days as I go through the list. One will be another "new topic for old mod" since there is new content added to it and I want the title to reflect it.

    I'm not sure what I've ever done to offend you, Razzoriel (is it because I never understood the problem you were having with ammo?) but I hope we can overcome it. I do not know you so I may very well be reading too much into it but this along with previous posts you've made directed at me gives me the impression that I've soured you at some point - though when or why I do not know. I apologize for any unintended offense I may have caused both now and in the past and hope you believe me when I say I genuinely "meant well" with everything I've done - I've never intentionally meant to cause you any offense.


    @Sylen

    I hope thats a good thing, lol. I also hope the working oven mod I shared recently will be of help to you - I know you know how to do it already but if you hadn't gotten around to it my recipes should save you some time thanks to how the new workstation works (cant piggyback recipes).

    As far as I know there is, currently, no way to push icons from servers.

    Though the only icon that this specific mod requires is the "Lightbulb". You could give it a customicon property to overcome this however.

    I understand the reluctance on using custom icons. To make it easier, should you ever decide to go that route for your server, may I make a recommendation?

    Make a folder in your favorite upload hosting service. I use mediafire. This folder is where you will place the icons zip. Link the folder to people, that way you never have to worry about the link changing or being outdated - since the folder will stay the same and you're free to change the contents of that folder at any point. Also consider setting up a url redirect. I personally prefer using www.tiny.cc because they are free and let you set up an account where you can keep track of all your redirects.

    Here is what my server uses as an example:
    www.tiny.cc/valmodicons

    This link should never change and I can keep the contents of it updated. The tiny url makes it easier for people to visit from a server description and the nature of how the redirect and folder works means I dont have to manage keeping the link updated everytime I change something.
    Last edited by Valmar; 12-15-2015 at 01:54 AM.

  7. #7
    Colony Founder Razzoriel's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    1,556
    Rep Power
    1
    What? I have no underlying issue with your mods, they serve a purpose for the community and people like it, kudos to you. What I don't see as productive is that the entire Modding forum has the front page with 6 threads with different mods from you. Which is why I asked you to make one compilated mod thread with all of your mods, so people can go and pick whichever they want and like without you cluttering the entire forum with itsy bitsy mods.

    You have caused no offense whatsoever to me. What I've asked for is cleaniness in your work, because it has excellent quality, but is bringing a drawback in which other modders have less time to showcase their work. This is not a complaint solely drawn by me; other modders expressed their discontent towards your method of showing your mods. Again, to be clear, this is not a critic towards your work, and I do not have any complaints whatsoever towards it. I'm just giving you, once again, a feedback on the way you organize it and show to people.

    This being said, good job on your timing, and with the mods you posted so far. Keep it up.

  8. #8
    Community Moderator SylenThunder's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    SE Michigan, out in the sticks.
    Posts
    4,107
    Rep Power
    1
    @Valmar Yes, that's a good thing. =P I spend more time playing than modding.

    The recipes change was pretty easy. I just copied all the campfire recipes down to the bottom and used a script to change campfire into wallOven. Initially I had an issue where I could start the fire, but not actually cook anything. (Cook button was not functioning.) I think I found the error in that a minute ago though and will be testing it shortly.

    For the icons, it's not a huge deal, I usually just use an existing one and change the hue for ease. It would be really cool to get them pushed from the server though.

    On the files, I host my own hardware, so I'll just set up a webpage on it with the download if I ever go that route. Or embed the link into my web map page. I was a bit surprised that xui.xml was not pushed from the server though. Might just have been an oversight in pushing a13 out though.

  9. #9
    Colony Founder Valmar's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    4,087
    Rep Power
    1
    @Razz

    I did make a topic for that. I will try a different approach then. As for the other modders, it would had helped if any of them actually bothered to tell me about their complaints. :P

    Granted, YOU did, yes, but this is the first I'm hearing of it. If they had a problem with what I was doing (or rather, how I was doing it) I would had appreciated them tell me directly rather than having you be the voice of the people. I'm not dismissing their concern, or yours, I'm merely expressing that for future reference it would be nice if I was made privy to all the background discussion apparently going on that relates to me.

    You'll have to forgive me if I got the wrong impression, initially, from your criticism. It came across as a bit... well nevermind that doesn't matter, all that matters is that I have heard your concerns and will try another approach. I'm sorry to you and all the others, apparently, who I have... not offended but troubled or whatever the word. I understand where you're come from now and I will adapt. It wasn't my intention to draw away from anyone elses work - we're all in this together afterall. Sparkle sparkle.


    As for my "quickness" in all this, well, I had an unfair advantage. I've had the A13 files for some time before it was officially out thanks to moderator privileges. I had hoped to share info with you all here (I even approached the devs about it) but sadly that was not to be.

    At anyrate I hope my new "method" will be more satisfactory. Sorry again for any unintended consequences. Though there is at least one of them I will be making a new topic for so I can change the title, as I mentioned earlier.




    @Sylen

    Meanwhile I spend more time modding than playing.

    The devs are aware of the XUI files not pushing. Thats probably all Im allowed to say on the subject though. Not sure.

    I will say this though: I do think there is a benefit to not having the XUI files push. Custom UIs are very, well, personal. Its all very subjective. Being able to use your own UI on a server is nice. There are drawbacks, naturally, but I do see the benefits.

  10. #10
    Hunter Hurricane43's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    107
    Rep Power
    0
    Val amazing work buddy, can't wait to try these out when I am on vacation all next week... Your work is greatly appreciated and needed for the game...

    Please keep making single threads for each mod, it's our community, choose to do want you want...

  11. #11
    Nomad Soylent's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Florida, USA
    Posts
    366
    Rep Power
    0
    Do the custom icons work for dedicated servers? Or is that a client only feature still

  12. #12
    Colony Founder Valmar's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    4,087
    Rep Power
    1
    They "work" in the sense that they don't break EAC to use or anything - and people can still join. But anyone who joins who doesn't have them will just see a blank icon. So in the case of this mod they won't see an icon for the lightbulb.

    You could "fix" this by giving the lightbulb a customicon property.


    <property name="CustomIcon" value="ceilingLight01" />

  13. #13
    Colony Founder
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    4,570
    Rep Power
    1
    Yeh i dont see any issue with the way it has been done Valmar honestly. Like me others will search a few pages for mods. I have a few modders i always look for and always use their mods. As more mods come out more stuff will be seen as well.

    Like i do understand what Razz was saying and wasnt trying to attack or anything but yeh no issues here with how your doing it.

  14. #14
    Community Moderator SylenThunder's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    SE Michigan, out in the sticks.
    Posts
    4,107
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by stallionsden View Post
    Yeh i dont see any issue with the way it has been done Valmar honestly. Like me others will search a few pages for mods. I have a few modders i always look for and always use their mods. As more mods come out more stuff will be seen as well.

    Like i do understand what Razz was saying and wasnt trying to attack or anything but yeh no issues here with how your doing it.
    ^^ I agree completely. And I absolutely love the way it's done in separate little snippets.

    I really don't like the full-on change everything mods. I like to make little tweaks. (Which probably makes it more of a PITA every mini update, but meh) The last time I used a full mod was a10, but I was new to modding then. It was a real headache, and fixing it is what really got me into modding.

    Lately I'd post mine, but half the time Valmar's already done it. We think very alike in what we want from our mods I think. Reminds me, I need to update my light blocks for a13. Might remember to do that after I finish these prefabs I'm doing atm.

    Keep up the good work Valmar.

  15. #15
    Refugee
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    14
    Rep Power
    0
    Valmar,

    Will/Did this work in 12.5? I think I'm reaching a point with 13.x where I am spending more time modding functionality (BACK) into 13 to make it play/look more like 12.5, so I think I may just go back to a 12.5 build and give this 13.x thing a few weeks/months/years to work itself out.

    If this mod/change existed for 12.5, I hadn't found it yet, and although I could checkout all the code and see if it appears compatible, (and test it), I just thought I would do something really stupid and just ask.

    If it did exist for 12.5, can I get a copy of those XML changes? Please? Thanks.




    Fred_Z_Killer

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •