Page 1 of 18 12311 ... LastLast
Results 1 to 15 of 262

Thread: Unlocking In-Game Prefab Editor (Terrain Tools) [.dll mod]

  1. #1
    Colony Founder herrpohl's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Building environment...
    Posts
    1,809
    Rep Power
    1

    Post Unlocking In-Game Prefab Editor (Terrain Tools) [.dll mod]

    For A16.4.
    This mod makes TFP's prefab editor and world creation screen accessible.
    Create a copy of the game folder and replace the Assembly-CSharp.dll in the 7DaysToDie_Data/Managed folder with this one. (Choose download with browser.)

    Click on Editing tools in the main menu and choose a map type, then press Start.

    Dlls for older versions:

    A16.3
    A16.2
    A16.1
    A16.0
    A15.2
    A15.1
    A15
    A15 b104
    A15 b94
    A15 b88
    A15 b83
    A15 b78
    A14.7


    Little demo:



    Controls:
    Z: Draw selection box
    J: Clear selection
    L: Fill selection with block selected on toolbelt
    K: Properties menu (StartPoint, Dynamic Prefabs, EntitySpawnerTriggerArea, EntitySpawner)
    E: Change color of selection (not sure if there is more to it)
    Press and hold G: Move selection box with mouse or WASD
    Press and hold Shift + G: Change size of selection box
    Holding Shift while placing a block (LMB) will replace the selected block
    Holding Shift while having a block selected on toolbelt and pressing RMB will delete any block
    Ctrl + E will toggle any light on and off while clicking on it
    Left click red on a prefab with entities checked and hit k to open the spawn triggers menu
    Ctr+C - Copy Selection
    Ctr+V - Paste Copied Selection
    X - Rotate the Selection
    Arow keys change "voxel smoothing"
    Backspace - diselect area
    Ctrl+Right Click on map to teleport
    Ctrl+* - freeze zombies
    Pressing middle mouse button while pointing at a block will add a stack of the block to the toolbelt
    Ctrl + cursor up/down: raises or lowers a voxel

    Changes to the terrain of Navezgane can be made by enabling debug mode and disabling the decoration in the debug menu (Esc). The modified terrain files will then be saved at Data\Worlds\Navezgane\Region so any new games started will show the modified terrain.

    Thanks to Guppycur, Sorrowthief and DnaJur for figuring out the controls.

    Last but not least, thanks to N2n1 for showing me how to use ILSpy!
    Last edited by herrpohl; 11-04-2017 at 10:11 AM.

  2. #2
    Inventor Sorrowthief's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    North Carolina USA
    Posts
    971
    Rep Power
    1
    This is pretty cool. I like the terrain part. I can see using this along with the prefab tool of editor to terraform the world. Was able to make some nice mountains and such with this. Wish you could just insert prefabs from here...?

  3. #3
    Colony Founder herrpohl's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Building environment...
    Posts
    1,809
    Rep Power
    1
    Inserting prefabs would be great.
    I'm still figuring things out, I'm not able to save a region file with this at the moment. So WIP.

  4. #4
    Colony Founder Spider's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    1,746
    Rep Power
    1
    Wow very cool

  5. #5
    Inventor Sorrowthief's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    North Carolina USA
    Posts
    971
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by herrpohl View Post
    Inserting prefabs would be great.
    I'm still figuring things out, I'm not able to save a region file with this at the moment. So WIP.
    Is this something you found hidden in the files by TFP's or you made this? Either way good find or great work. I sent Hal a link here cause it would be really cool to have the terrain function on his world editor.

  6. #6
    Colony Founder herrpohl's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Building environment...
    Posts
    1,809
    Rep Power
    1
    It's in TFP's files, the dll just unlocks it. There's also a deathmatch and horde mode gamemode, not sure if these still work.

  7. #7
    Inventor Sorrowthief's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    North Carolina USA
    Posts
    971
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by herrpohl View Post
    It's in TFP's files, the dll just unlocks it. There's also a deathmatch and horde mode gamemode, not sure if these still work.
    Awesome! Keep at it, you may bring us horde mode back before the pimps do. . Go ahead and unlock that create a world button while you are at it. Maybe they got that in and working hidden in there lol
    Last edited by Sorrowthief; 08-10-2016 at 01:04 PM.

  8. #8
    Reconstructionist Alphado-Jaki's Avatar
    Join Date
    Feb 2016
    Location
    Japan
    Posts
    654
    Rep Power
    1
    Ah‥.... Very cool stuff....

  9. #9
    Colony Founder herrpohl's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Building environment...
    Posts
    1,809
    Rep Power
    1
    You can also mark areas and fill them in with blocks (press z):





    I think this is more of a prefab editor than a world editor. There might be an option to export prefabs somewhere.
    Last edited by herrpohl; 08-10-2016 at 01:36 PM.

  10. #10
    Inventor Sorrowthief's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    North Carolina USA
    Posts
    971
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by herrpohl View Post
    You can also mark areas and fill them in with blocks:





    I think this is more of a prefab editor than a world editor. There might be an option to export prefabs somewhere.
    What key or setting do you use to mark the area?

  11. #11
    Colony Founder herrpohl's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Building environment...
    Posts
    1,809
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by Sorrowthief View Post
    What key or setting do you use to mark the area?
    Sorry press 'Z'.

    - - - Updated - - -

    Yes it's the prefab editor!



    Press K to get this when an area is marked and choose dynamic prefab.

  12. #12
    Inventor Sorrowthief's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    North Carolina USA
    Posts
    971
    Rep Power
    1
    You rock, oh I'm so bummed I'm at work and can't play wiwith this till tonight

  13. #13
    Guppycurian Forum Whore Guppycur's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Houston-ish, Texas
    Posts
    17,990
    Rep Power
    1
    Nice...

    I'll definitely be repping you when I "spread it around more".
    Last edited by Guppycur; 08-10-2016 at 01:51 PM.

  14. #14
    Colony Founder herrpohl's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Building environment...
    Posts
    1,809
    Rep Power
    1
    Prefabs can also be loaded directly into the running game:




  15. #15
    Inventor Sorrowthief's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    North Carolina USA
    Posts
    971
    Rep Power
    1
    This is great news. Now we can can load prefabs in real time without being on a dedicated

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •