Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 66

Thread: A16 - 7 days to die mod editor

  1. #1

    A16 - 7 days to die mod editor

    7 days to die mod editor is a tool to manipulate xml
    and This tool directly changes the program using SDX, and supports various changes beyond xml.
    Since it obtains information from xml and manipulates it, it is rare that you can not compete with other Mod and you can adjust it to your favorite balance with various operations. Originally it has dealt with various things in order to make the game difficult, but it became possible to make the game easier according to the operation.
    Please see about 7 days to die mod editor and option for details.


    download



    If the wellness falls below 20, the game is over.
    There is a penalty for lowering wellness if you do not touch the candles that appear in gore of the boss zombies that appear in feral horde.
    The penalty gets worse every seven days and the amount of wellness reduction will double and eventually the game will over.
    There is no increase in the loot quality of items by player level, nor is there any restriction on acquiring skills by player level.
    If you do not assign the points that can be gained by level up, the fact that the player level goes up does not affect the game.
    Unlike normal games, zombies that appear outside of prefabs also become more powerful as the game stage is applied and the stage goes up.
    In addition, wild animals will become zombies as the stage progresses, and it will be difficult to obtain raw meat, so as the stage progresses, hunting life will be difficult.
    Hubs usually have stronger zombies than prefabs and wildernesses. The larger the hub, the stronger it is.
    Since town and city have zombie dogs and fat zombie cop in the open air, it is very difficult to enter town and city from the early stage.
    Since the early stages usually require recipe books that can be made without recipe books, the strategy changes depending on the recipe books obtained.
    Workbench, chemistrystation, forge, cementmixer, etc. can be dismantled and brought back with wrench but they are more likely to be broken.
    Fertilizer is essential in agriculture, and it consumes fertilizer when it is harvested, so the mass production system by agriculture can not be done.
    As we have to defeat the boss zombies in feral horde, we need considerable strategies for collecting and preparing for 7 days.
    Because there are environmental changes due to the strength of zombies and animal reduction at the stage up, it will not be safe if you take the same strategy every time.
    It will be difficult to survive unless the character skills and recipe books are enhanced as the alive days increase.
    The above can be changed by the tool setting.
    Last edited by SevenDaysToDieModEditor; 04-04-2019 at 02:43 PM. Reason: fix

  2. #2
    Colony Founder herrpohl's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Building environment...
    Posts
    1,813
    Rep Power
    1
    I can't start the program on Win 7.

  3. #3
    Colony Founder Sorrowthief's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    North Carolina USA
    Posts
    1,043
    Rep Power
    1
    I can get it to open and I see the config file but the other one just says missing Lang file? Perhaps a little more input on what you can do with this and how to set it up properly?

  4. #4

    sorry

    Quote Originally Posted by Sorrowthief View Post
    I can get it to open and I see the config file but the other one just says missing Lang file? Perhaps a little more input on what you can do with this and how to set it up properly?
    Quote Originally Posted by herrpohl View Post
    I can't start the program on Win 7.
    this program use .net framework 2.0.
    but Cause that does not work is not a .net

    I'll try to investigate the cause.

    If you have any additional information, please let me know.

    Please wait until the investigation is completed.

  5. #5
    Colony Founder Sorrowthief's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    North Carolina USA
    Posts
    1,043
    Rep Power
    1
    If it helps you any this is the error stuff that pops up for me

    StackTrace
    at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
    at System.IO.Directory.InternalGetFileDirectoryNames( String path, String userPathOriginal, String searchPattern, Boolean includeFiles, Boolean includeDirs, SearchOption searchOption)
    at System.IO.Directory.GetFiles(String path, String searchPattern, SearchOption searchOption)
    at System.IO.Directory.GetFiles(String path)
    at SevenDaysToDieModEditor.MainForm.SetLanguageListDa ta()
    at SevenDaysToDieModEditor.MainForm.MainTabControl_Se lectedIndexChanged(Object sender, EventArgs e)
    Message
    Could not find a part of the path 'C:\Users\Owner\Desktop\Lang'.

  6. #6

    Thank you for the reply. Please try to copy the Lang directory.

    Quote Originally Posted by Sorrowthief View Post
    If it helps you any this is the error stuff that pops up for me

    StackTrace
    at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
    at System.IO.Directory.InternalGetFileDirectoryNames( String path, String userPathOriginal, String searchPattern, Boolean includeFiles, Boolean includeDirs, SearchOption searchOption)
    at System.IO.Directory.GetFiles(String path, String searchPattern, SearchOption searchOption)
    at System.IO.Directory.GetFiles(String path)
    at SevenDaysToDieModEditor.MainForm.SetLanguageListDa ta()
    at SevenDaysToDieModEditor.MainForm.MainTabControl_Se lectedIndexChanged(Object sender, EventArgs e)
    Message
    Could not find a part of the path 'C:\Users\Owner\Desktop\Lang'.
    Thank you for the reply.

    Please try to copy the Lang directory that is included in the zip file to the directory with SevenDaysToDieModEditor.exe.

    If you did not work even if you copy the directory, please try to download the version 1.0.0.3.
    version1.0.0.3 has a fix programs related to the language.
    Last edited by SevenDaysToDieModEditor; 08-28-2017 at 11:58 AM. Reason: fix

  7. #7
    Colony Founder Sorrowthief's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    North Carolina USA
    Posts
    1,043
    Rep Power
    1
    OK thanks I must of missed that part. I'll try this again when I get off work. If anyone else gets this to work perhaps you can give some more insight on what you are able to do with this. I could be wrong but feel that English may not be the OP first language. What little I did get to work showed me files that I didn't previously have access to which is always a good thing so there may be some cool stuff to be had in this tool.

  8. #8
    Colony Founder herrpohl's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Building environment...
    Posts
    1,813
    Rep Power
    1
    Here is my error report:

    Code:
    <WERReportMetadata>
    	<OSVersionInformation>
    		<WindowsNTVersion>6.1</WindowsNTVersion>
    		<Build>7601 Service Pack 1</Build>
    		<Product>(0x3): Windows 7 Home Premium</Product>
    		<Edition>HomePremium</Edition>
    		<BuildString>7601.23418.amd64fre.win7sp1_ldr.160408-2045</BuildString>
    		<Revision>1130</Revision>
    		<Flavor>Multiprocessor Free</Flavor>
    		<Architecture>X64</Architecture>
    		<LCID>1031</LCID>
    	</OSVersionInformation>
    	<ParentProcessInformation>
    		<ParentProcessId>1824</ParentProcessId>
    		<ParentProcessPath>C:\Windows\explorer.exe</ParentProcessPath>
    		<ParentProcessCmdLine>C:\Windows\Explorer.EXE</ParentProcessCmdLine>
    	</ParentProcessInformation>
    	<ProblemSignatures>
    		<EventType>CLR20r3</EventType>
    		<Parameter0>sevendaystodiemodeditor.exe</Parameter0>
    		<Parameter1>1.0.0.2</Parameter1>
    		<Parameter2>57b420d0</Parameter2>
    		<Parameter3>SevenDaysToDieModEditor</Parameter3>
    		<Parameter4>1.0.0.2</Parameter4>
    		<Parameter5>57b420d0</Parameter5>
    		<Parameter6>118</Parameter6>
    		<Parameter7>84</Parameter7>
    		<Parameter8>System.NullReferenceException</Parameter8>
    	</ProblemSignatures>
    	<DynamicSignatures>
    		<Parameter1>6.1.7601.2.1.0.768.3</Parameter1>
    		<Parameter2>1031</Parameter2>
    	</DynamicSignatures>
    	<SystemInformation>
    		<MID>6E209ABA-CA5D-4456-B3BB-A538A3412847</MID>
    		<SystemManufacturer>Gigabyte Technology Co., Ltd.</SystemManufacturer>
    		<SystemProductName>H97-D3H</SystemProductName>
    		<BIOSVersion>F5</BIOSVersion>
    	</SystemInformation>
    </WERReportMetadata>
    I have .net Framework 4.6.1 installed.

  9. #9
    Colony Founder Sorrowthief's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    North Carolina USA
    Posts
    1,043
    Rep Power
    1
    I got this to work. Its pretty cool. I guess the Biome size only applies to RWG?

  10. #10
    Colony Founder n2n1's Avatar
    Join Date
    Oct 2015
    Location
    MotherRussia
    Posts
    2,015
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by Sorrowthief View Post
    I got this to work. Its pretty cool. I guess the Biome size only applies to RWG?
    cannot set the size of the biome , the author probably confused with cell_size="1800 in rwgmixer.xml...
    where .xml is to set the value the maximum number of animal and zombies ?

    PS: I ran the program without problems on my win XP

    UPD: ......a....no....
    StackTrace
    в System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
    в System.IO.Directory.InternalGetFileDirectoryNames( String path, String userPathOriginal, String searchPattern, Boolean includeFiles, Boolean includeDirs, SearchOption searchOption)
    в System.IO.Directory.GetDirectories(String path, String searchPattern, SearchOption searchOption)
    в System.IO.Directory.GetDirectories(String path)
    в SevenDaysToDieModEditor.MainForm.SetBackupList()
    в SevenDaysToDieModEditor.MainForm.MainTabControl_Se lectedIndexChanged(Object sender, EventArgs e)

    ver 1.0.0.3
    Last edited by n2n1; 08-17-2016 at 11:33 PM.

  11. #11
    Colony Founder Sorrowthief's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    North Carolina USA
    Posts
    1,043
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by n2n1 View Post
    cannot set the size of the biome , the author probably confused with cell_size="1800 in rwgmixer.xml...
    where .xml is to set the value the maximum number of animal and zombies ?

    PS: I ran the program without problems on my win XP

    UPD: ......a....no....
    StackTrace
    в System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
    в System.IO.Directory.InternalGetFileDirectoryNames( String path, String userPathOriginal, String searchPattern, Boolean includeFiles, Boolean includeDirs, SearchOption searchOption)
    в System.IO.Directory.GetDirectories(String path, String searchPattern, SearchOption searchOption)
    в System.IO.Directory.GetDirectories(String path)
    в SevenDaysToDieModEditor.MainForm.SetBackupList()
    в SevenDaysToDieModEditor.MainForm.MainTabControl_Se lectedIndexChanged(Object sender, EventArgs e)

    ver 1.0.0.3
    I see thanks

  12. #12

    biome size misunderstanding. max animal and max zombie set registory.

    Quote Originally Posted by Sorrowthief View Post
    I got this to work. Its pretty cool. I guess the Biome size only applies to RWG?
    Quote Originally Posted by n2n1 View Post
    cannot set the size of the biome , the author probably confused with cell_size="1800 in rwgmixer.xml...
    I was misunderstanding the cell_size that it biome size.

    Quote Originally Posted by n2n1 View Post
    where .xml is to set the value the maximum number of animal and zombies ?
    environment tab max animal max zombie

    Software\The Fun Pimps\7 Days To Die

    MaxSpawnedAnimals_h1633277182
    MaxSpawnedZombies_h1091629070

    max animal and max zombie of environment tab will be set in the registry [Software \ The Fun Pimps \ 7 Days To Die] of [MaxSpawnedAnimals_h1633277182] and [MaxSpawnedAnimals_h1633277182].
    This registry will be set by the apply button click on the environment tab. This operation requires administrator privileges.

  13. #13

    Thank you for letting me know the information

    Quote Originally Posted by herrpohl View Post
    Here is my error report:

    Code:
    <WERReportMetadata>
    	<OSVersionInformation>
    		<WindowsNTVersion>6.1</WindowsNTVersion>
    		<Build>7601 Service Pack 1</Build>
    		<Product>(0x3): Windows 7 Home Premium</Product>
    		<Edition>HomePremium</Edition>
    		<BuildString>7601.23418.amd64fre.win7sp1_ldr.160408-2045</BuildString>
    		<Revision>1130</Revision>
    		<Flavor>Multiprocessor Free</Flavor>
    		<Architecture>X64</Architecture>
    		<LCID>1031</LCID>
    	</OSVersionInformation>
    	<ParentProcessInformation>
    		<ParentProcessId>1824</ParentProcessId>
    		<ParentProcessPath>C:\Windows\explorer.exe</ParentProcessPath>
    		<ParentProcessCmdLine>C:\Windows\Explorer.EXE</ParentProcessCmdLine>
    	</ParentProcessInformation>
    	<ProblemSignatures>
    		<EventType>CLR20r3</EventType>
    		<Parameter0>sevendaystodiemodeditor.exe</Parameter0>
    		<Parameter1>1.0.0.2</Parameter1>
    		<Parameter2>57b420d0</Parameter2>
    		<Parameter3>SevenDaysToDieModEditor</Parameter3>
    		<Parameter4>1.0.0.2</Parameter4>
    		<Parameter5>57b420d0</Parameter5>
    		<Parameter6>118</Parameter6>
    		<Parameter7>84</Parameter7>
    		<Parameter8>System.NullReferenceException</Parameter8>
    	</ProblemSignatures>
    	<DynamicSignatures>
    		<Parameter1>6.1.7601.2.1.0.768.3</Parameter1>
    		<Parameter2>1031</Parameter2>
    	</DynamicSignatures>
    	<SystemInformation>
    		<MID>6E209ABA-CA5D-4456-B3BB-A538A3412847</MID>
    		<SystemManufacturer>Gigabyte Technology Co., Ltd.</SystemManufacturer>
    		<SystemProductName>H97-D3H</SystemProductName>
    		<BIOSVersion>F5</BIOSVersion>
    	</SystemInformation>
    </WERReportMetadata>
    I have .net Framework 4.6.1 installed.
    Thank you for letting me know the information.


    I modify the seven days to die mod editor program, details of the exception
    Please wait a little more.

  14. #14

    please check new version

    Quote Originally Posted by herrpohl View Post
    Here is my error report:

    Code:
    <WERReportMetadata>
    	<OSVersionInformation>
    		<WindowsNTVersion>6.1</WindowsNTVersion>
    		<Build>7601 Service Pack 1</Build>
    		<Product>(0x3): Windows 7 Home Premium</Product>
    		<Edition>HomePremium</Edition>
    		<BuildString>7601.23418.amd64fre.win7sp1_ldr.160408-2045</BuildString>
    		<Revision>1130</Revision>
    		<Flavor>Multiprocessor Free</Flavor>
    		<Architecture>X64</Architecture>
    		<LCID>1031</LCID>
    	</OSVersionInformation>
    	<ParentProcessInformation>
    		<ParentProcessId>1824</ParentProcessId>
    		<ParentProcessPath>C:\Windows\explorer.exe</ParentProcessPath>
    		<ParentProcessCmdLine>C:\Windows\Explorer.EXE</ParentProcessCmdLine>
    	</ParentProcessInformation>
    	<ProblemSignatures>
    		<EventType>CLR20r3</EventType>
    		<Parameter0>sevendaystodiemodeditor.exe</Parameter0>
    		<Parameter1>1.0.0.2</Parameter1>
    		<Parameter2>57b420d0</Parameter2>
    		<Parameter3>SevenDaysToDieModEditor</Parameter3>
    		<Parameter4>1.0.0.2</Parameter4>
    		<Parameter5>57b420d0</Parameter5>
    		<Parameter6>118</Parameter6>
    		<Parameter7>84</Parameter7>
    		<Parameter8>System.NullReferenceException</Parameter8>
    	</ProblemSignatures>
    	<DynamicSignatures>
    		<Parameter1>6.1.7601.2.1.0.768.3</Parameter1>
    		<Parameter2>1031</Parameter2>
    	</DynamicSignatures>
    	<SystemInformation>
    		<MID>6E209ABA-CA5D-4456-B3BB-A538A3412847</MID>
    		<SystemManufacturer>Gigabyte Technology Co., Ltd.</SystemManufacturer>
    		<SystemProductName>H97-D3H</SystemProductName>
    		<BIOSVersion>F5</BIOSVersion>
    	</SystemInformation>
    </WERReportMetadata>
    I have .net Framework 4.6.1 installed.
    It increased the exception check at the time of start-up.

    If you receive an error message, please post a copy on this site.

    The script to confirm the install of the .net frame work was upload. Please post the results running in the command prompt the checkvdnfw_cmd.bat.

    checkvdnfw_cmd.bat
    Last edited by SevenDaysToDieModEditor; 08-28-2017 at 11:59 AM.

  15. #15

    The description page on the Mod was upload

    Quote Originally Posted by Sorrowthief View Post
    OK thanks I must of missed that part. I'll try this again when I get off work. If anyone else gets this to work perhaps you can give some more insight on what you are able to do with this. I could be wrong but feel that English may not be the OP first language. What little I did get to work showed me files that I didn't previously have access to which is always a good thing so there may be some cool stuff to be had in this tool.
    The description page on the Mod was upload.

    Since I can not speak English very much, but there may be an error in the content. Please take a look, if good.

    about 7 days to die mod editor

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •