Page 160 of 163 FirstFirst ... 60110150158159160161162 ... LastLast
Results 2,386 to 2,400 of 2437

Thread: The 7D2D Mod Launcher - A Mod Launcher for 7 Days to Die

  1. #2386
    Zombie Hunter
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    Boston
    Posts
    408
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by sphereii View Post
    It's no worry. It's a known issue to me, and i'm still on the fence on whether to fix it or not. If I chose to fix it, then there's more processing to identify which folder goes with which mod; it's not challenging though. If I chose not too, then I kind of enforce a standard that your name should match your folder.
    I wouldn't be upset if you left it as is. It would be nice if this were documented somewhere more "official" - but this is 7D2D we're talking about, there's not much official documentation of anything, so no big deal.

    EDIT: This also solved a kind of unusual "bug" that I saw originally. If the folder doesn't match the name, then the Mod Launcher's Manage Mods screen showed it as "uninstalled" even though it's in the Mods folder, and there's no way to "install" it. When the names match it shows up as installed, without issue.

    I mention this because that screen is really useful for disabling modlets that aren't ready to play yet (as mine are).
    Last edited by khzmusik; 12-07-2019 at 09:54 PM.

  2. #2387
    Refugee
    Join Date
    Dec 2019
    Posts
    2
    Rep Power
    0
    Looks like you are trying to apply DMT changes against A16.4. I'm not sure if we've tested with that.
    If i get it right, it uses a backup from an older version for some reason. I installed the launcher, selected the steam version and downloaded modlets for it. These are being xyths NPC along with the mods it needs to work properly. But when i click play it gives this error. Did i miss anything during the progress? DMT and SDX should be installed automatically if needed. So shouldnt it just straight away work? Why is it using this backup instead the proper one?
    Last edited by okwoco; 12-07-2019 at 09:58 PM.

  3. #2388
    Colony Founder sphereii's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    3,880
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by khzmusik View Post
    I wouldn't be upset if you left it as is. It would be nice if this were documented somewhere more "official" - but this is 7D2D we're talking about, there's not much official documentation of anything, so no big deal.

    EDIT: This also solved a kind of unusual "bug" that I saw originally. If the folder doesn't match the name, then the Mod Launcher's Manage Mods screen showed it as "uninstalled" even though it's in the Mods folder, and there's no way to "install" it. When the names match it shows up as installed, without issue.

    I mention this because that screen is really useful for disabling modlets that aren't ready to play yet (as mine are).
    Yeah, it should work as expected, as opposed to as it should. I'll push a fix for it tomorrow.

    - - - Updated - - -

    Quote Originally Posted by okwoco View Post
    If i get it right, it uses a backup from an older version for some reason. I installed the launcher, selected the steam version and downloaded modlets for it. These are being xyths NPC along with the mods it needs to work properly. But when i click play it gives this error. Did i miss anything during the progress? DMT and SDX should be installed automatically if needed. So shouldnt it just straight away work? Why is it using this backup instead the proper one?
    What version of the game was in your steam folder? If it's 18.2, you could try deleting the steam copy, and re-install it, since it looks like its confused.

  4. #2389
    Zombie Hunter
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    Boston
    Posts
    408
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by khzmusik View Post
    I mention this because that screen is really useful for disabling modlets that aren't ready to play yet (as mine are).
    ...Well, it turns out this doesn't work as I expected. As long as the modlet's folder is in the Mods folder, it will be active.

    I don't know why I expected otherwise though, since I'm pretty sure scanning that folder is done by 7D2D, not by the mod launcher.

    Oh, well. It's easy enough to temporarily move it somewhere else during development.

  5. #2390
    Refugee
    Join Date
    Dec 2019
    Location
    washington
    Posts
    2
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by sphereii View Post
    Do you have EAC enabled? Are you using Alpha 17.4 on it as a base?
    Sry no i just realized that i did copy my alpha 18 over with mod launcher thnx for making me realize my dumbness at times. But yea EAC is disabled.
    Last edited by Yoter; 12-09-2019 at 09:07 PM.

  6. #2391
    Refugee
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    9
    Rep Power
    0
    Hey guys, had a quick look through the posts and the troubleshooting guide but I didn't manage to spot a solution to my problem.

    Started the already installed Launcher, it asked me to upgrade but it kept failing with a permission error whenever I tried. That's ok, I went through and uninstalled the sucker and downloaded the latest version of the .msi.

    Now...tried using the .msi installer and now I'm getting this problem.
    1.jpg

    Any help would be greatly appreciated. The program is fully uninstalled through normal control panel means (unless there is some registry crap causing this). Have tried installing to a different location and from a different location...same error always

    Cheers

  7. #2392
    Refugee
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    9
    Rep Power
    0
    Quick heads up, I just went through the registry and user folders manually. Found the 7daysmodlauncher folder in the appdata/roaming folder that had a config .txt file that wasn't deleted by the uninstall and it contained some old setting. Deleted that and at least it now installs..

    Hope this helps anyone else having that problem

  8. #2393
    Refugee
    Join Date
    Dec 2019
    Posts
    2
    Rep Power
    0
    Hello, so i formated windows, updated my drives and all that stuff, then i installed the launcher, when i tried to install some modlets, it wouldn't download them, so i thought it was some kind of error, but i could play the vanilla version fine, i uninstalled the launcher and reinstalled, it wouldn't open, so i uninstalled again, but this time, clean uninstall, removes everything linked to the launcher, now it opens fine but when i try to pre-sync a modpack, like Darkness Falls, to download it it gives me this, https://prnt.sc/q90wdl , apparently a missing DLL, is there anyway that i can solve this? also, why when i click download on a modlet, it downloads, but it actually dosen't?
    https://prnt.sc/q90x6d
    https://prnt.sc/q90xge

  9. #2394
    Zombie Hunter
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    Boston
    Posts
    408
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by LGireli View Post
    Hello, so i formated windows, updated my drives and all that stuff, then i installed the launcher, when i tried to install some modlets, it wouldn't download them, so i thought it was some kind of error, but i could play the vanilla version fine, i uninstalled the launcher and reinstalled, it wouldn't open, so i uninstalled again, but this time, clean uninstall, removes everything linked to the launcher, now it opens fine but when i try to pre-sync a modpack, like Darkness Falls, to download it it gives me this, https://prnt.sc/q90wdl , apparently a missing DLL, is there anyway that i can solve this? also, why when i click download on a modlet, it downloads, but it actually dosen't?
    https://prnt.sc/q90x6d
    https://prnt.sc/q90xge
    I've nothing to do with the development of the mod launcher. But, based on the first screenshot, it seems like the mod launcher needs to have SVN installed, and it isn't.

    I don't know why - neither why the mod launcher would need it (most repos use Git), nor why it wouldn't be installed. It should be included if the mod launcher was compiled using the appropriate package from Nuget. I could be wrong though, and you might need to download some version of the .NET runtime or something.

    This is the library that is associated with that .dll: https://sharpsvn.open.collab.net/

  10. #2395
    Colony Founder sphereii's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    3,880
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by LGireli View Post
    Hello, so i formated windows, updated my drives and all that stuff, then i installed the launcher, when i tried to install some modlets, it wouldn't download them, so i thought it was some kind of error, but i could play the vanilla version fine, i uninstalled the launcher and reinstalled, it wouldn't open, so i uninstalled again, but this time, clean uninstall, removes everything linked to the launcher, now it opens fine but when i try to pre-sync a modpack, like Darkness Falls, to download it it gives me this, https://prnt.sc/q90wdl , apparently a missing DLL, is there anyway that i can solve this? also, why when i click download on a modlet, it downloads, but it actually dosen't?
    https://prnt.sc/q90x6d
    https://prnt.sc/q90xge
    A Microsoft package was missed during your re-install attempt: https://www.microsoft.com/en-us/down...s.aspx?id=8328

    - - - Updated - - -

    Quote Originally Posted by khzmusik View Post
    I've nothing to do with the development of the mod launcher. But, based on the first screenshot, it seems like the mod launcher needs to have SVN installed, and it isn't.

    I don't know why - neither why the mod launcher would need it (most repos use Git), nor why it wouldn't be installed. It should be included if the mod launcher was compiled using the appropriate package from Nuget. I could be wrong though, and you might need to download some version of the .NET runtime or something.

    This is the library that is associated with that .dll: https://sharpsvn.open.collab.net/
    Thank you for your contribution and feedback.

  11. #2396
    Refugee
    Join Date
    Dec 2019
    Posts
    2
    Rep Power
    0
    [QUOTE=sphereii;1075177]A Microsoft package was missed during your re-install attempt: https://www.microsoft.com/en-us/down...s.aspx?id=8328

    - - - Updated - - -




    THANK YOU SO MUCH sphereii, you're great

  12. #2397
    Refugee
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    3
    Rep Power
    0
    Any download links for the old launcher with support for Alphas before 16.4?

    I really just want to play A15 valmod overhaul + compopack + bigger backpacks. Yet that doesn't appear to be an option in the version of the launcher I downloaded. I do remember installing it that way a few years ago, though.

  13. #2398
    Colony Founder sphereii's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    3,880
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by Luciforms View Post
    Any download links for the old launcher with support for Alphas before 16.4?

    I really just want to play A15 valmod overhaul + compopack + bigger backpacks. Yet that doesn't appear to be an option in the version of the launcher I downloaded. I do remember installing it that way a few years ago, though.
    I do have links. The Mod Launcher keeps indexes, but I'm not sure if the download links are still available. The ones on github probably still exists, but it could be hit or miss.

    You can try this: Click on Open URL, and add in this: https://raw.githubusercontent.com/Sp...ter/Valmar.xml

    Be sure to use the Download From Steam option, and pick the right alpha. I think those are A15.

  14. #2399
    Zombie Hunter
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    Boston
    Posts
    408
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by sphereii View Post
    Thank you for your contribution and feedback.
    I'm hoping that wasn't sarcastic... if it is, I'll keep my yap shut.

  15. #2400
    Colony Founder sphereii's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    3,880
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by khzmusik View Post
    I'm hoping that wasn't sarcastic... if it is, I'll keep my yap shut.
    It was not sarcastic I appreciate all attempts to help others.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •