Page 141 of 145 FirstFirst ... 4191131139140141142143 ... LastLast
Results 2,101 to 2,115 of 2166

Thread: The 7D2D Mod Launcher - A Mod Launcher for 7 Days to Die

  1. #2101
    Refugee
    Join Date
    May 2019
    Location
    Germany
    Posts
    23
    Rep Power
    0
    After the update i get the following message (below) and the app closes after getting this popup -Untitled.jpg


    See the end of this message for details on invoking
    just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.

    ************** Exception Text **************
    System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
    at _7D2DLauncher.frmMain.AutoUpdaterOnCheckForUpdateE vent(UpdateInfoEventArgs args) in C:\Users\Jeff\Documents\GitHub\7D2DModLauncher\7D2 DLauncher\7D2DLauncher\7D2DLauncher.cs:line 176
    at AutoUpdaterDotNET.AutoUpdater.BackgroundWorkerOnRu nWorkerCompleted(Object sender, RunWorkerCompletedEventArgs runWorkerCompletedEventArgs)
    at System.ComponentModel.BackgroundWorker.OnRunWorker Completed(RunWorkerCompletedEventArgs e)


    ************** Loaded Assemblies **************
    mscorlib
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.7.3416.0 built by: NET472REL1LAST_B
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework64/v4.0.30319/mscorlib.dll
    ----------------------------------------
    7D2DLauncher
    Assembly Version: 2.0.83.36187
    Win32 Version: 2.0.83.36187
    CodeBase: file:///D:/Program%20Files/SphereII%20Software/7D2D%20Mod%20Launcher%20Installer/7D2DLauncher.exe
    ----------------------------------------
    System.Windows.Forms
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.7.3324.0 built by: NET472REL1LAST_C
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
    ----------------------------------------
    System
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.7.3416.0 built by: NET472REL1LAST_B
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
    ----------------------------------------
    System.Drawing
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.7.3190.0 built by: NET472REL1LAST_C
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
    ----------------------------------------
    log4net
    Assembly Version: 2.0.8.0
    Win32 Version: 2.0.8.0
    CodeBase: file:///D:/Program%20Files/SphereII%20Software/7D2D%20Mod%20Launcher%20Installer/log4net.DLL
    ----------------------------------------
    System.Net.Http
    Assembly Version: 4.1.1.3
    Win32 Version: 4.6.26907.01
    CodeBase: file:///D:/Program%20Files/SphereII%20Software/7D2D%20Mod%20Launcher%20Installer/System.Net.Http.DLL
    ----------------------------------------
    System.Configuration
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.7.3324.0 built by: NET472REL1LAST_C
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll
    ----------------------------------------
    System.Core
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.7.3362.0 built by: NET472REL1LAST_C
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Core/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Core.dll
    ----------------------------------------
    System.Xml
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.7.3190.0 built by: NET472REL1LAST_C
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
    ----------------------------------------
    System.Deployment
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.7.3190.0 built by: NET472REL1LAST_C
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Deployment/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Deployment.dll
    ----------------------------------------
    AutoUpdater.NET
    Assembly Version: 1.4.11.0
    Win32 Version: 1.4.11.0
    CodeBase: file:///D:/Program%20Files/SphereII%20Software/7D2D%20Mod%20Launcher%20Installer/AutoUpdater.NET.DLL
    ----------------------------------------
    SharpConfig
    Assembly Version: 3.2.7.0
    Win32 Version: 3.2.7.0
    CodeBase: file:///D:/Program%20Files/SphereII%20Software/7D2D%20Mod%20Launcher%20Installer/SharpConfig.DLL
    ----------------------------------------
    System.ServiceModel
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.7.3324.0 built by: NET472REL1LAST_C
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.ServiceModel/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.ServiceModel.dll
    ----------------------------------------

    ************** JIT Debugging **************
    To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this
    application or computer (machine.config) must have the
    jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
    The application must also be compiled with debugging
    enabled.

    For example:

    <configuration>
    <system.windows.forms jitDebugging="true" />
    </configuration>

    When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
    will be sent to the JIT debugger registered on the computer
    rather than be handled by this dialog box.

  2. #2102
    Colony Founder sphereii's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    3,646
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by Frankieworldonline View Post
    After the update i get the following message (below) and the app closes after getting this popup -Untitled.jpg


    See the end of this message for details on invoking
    just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.

    ************** Exception Text **************
    System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
    at _7D2DLauncher.frmMain.AutoUpdaterOnCheckForUpdateE vent(UpdateInfoEventArgs args) in C:\Users\Jeff\Documents\GitHub\7D2DModLauncher\7D2 DLauncher\7D2DLauncher\7D2DLauncher.cs:line 176
    at AutoUpdaterDotNET.AutoUpdater.BackgroundWorkerOnRu nWorkerCompleted(Object sender, RunWorkerCompletedEventArgs runWorkerCompletedEventArgs)
    at System.ComponentModel.BackgroundWorker.OnRunWorker Completed(RunWorkerCompletedEventArgs e)


    ************** Loaded Assemblies **************
    mscorlib
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.7.3416.0 built by: NET472REL1LAST_B
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework64/v4.0.30319/mscorlib.dll
    ----------------------------------------
    7D2DLauncher
    Assembly Version: 2.0.83.36187
    Win32 Version: 2.0.83.36187
    CodeBase: file:///D:/Program%20Files/SphereII%20Software/7D2D%20Mod%20Launcher%20Installer/7D2DLauncher.exe
    ----------------------------------------
    System.Windows.Forms
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.7.3324.0 built by: NET472REL1LAST_C
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
    ----------------------------------------
    System
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.7.3416.0 built by: NET472REL1LAST_B
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
    ----------------------------------------
    System.Drawing
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.7.3190.0 built by: NET472REL1LAST_C
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
    ----------------------------------------
    log4net
    Assembly Version: 2.0.8.0
    Win32 Version: 2.0.8.0
    CodeBase: file:///D:/Program%20Files/SphereII%20Software/7D2D%20Mod%20Launcher%20Installer/log4net.DLL
    ----------------------------------------
    System.Net.Http
    Assembly Version: 4.1.1.3
    Win32 Version: 4.6.26907.01
    CodeBase: file:///D:/Program%20Files/SphereII%20Software/7D2D%20Mod%20Launcher%20Installer/System.Net.Http.DLL
    ----------------------------------------
    System.Configuration
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.7.3324.0 built by: NET472REL1LAST_C
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll
    ----------------------------------------
    System.Core
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.7.3362.0 built by: NET472REL1LAST_C
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Core/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Core.dll
    ----------------------------------------
    System.Xml
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.7.3190.0 built by: NET472REL1LAST_C
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
    ----------------------------------------
    System.Deployment
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.7.3190.0 built by: NET472REL1LAST_C
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Deployment/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Deployment.dll
    ----------------------------------------
    AutoUpdater.NET
    Assembly Version: 1.4.11.0
    Win32 Version: 1.4.11.0
    CodeBase: file:///D:/Program%20Files/SphereII%20Software/7D2D%20Mod%20Launcher%20Installer/AutoUpdater.NET.DLL
    ----------------------------------------
    SharpConfig
    Assembly Version: 3.2.7.0
    Win32 Version: 3.2.7.0
    CodeBase: file:///D:/Program%20Files/SphereII%20Software/7D2D%20Mod%20Launcher%20Installer/SharpConfig.DLL
    ----------------------------------------
    System.ServiceModel
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.7.3324.0 built by: NET472REL1LAST_C
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.ServiceModel/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.ServiceModel.dll
    ----------------------------------------

    ************** JIT Debugging **************
    To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this
    application or computer (machine.config) must have the
    jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
    The application must also be compiled with debugging
    enabled.

    For example:

    <configuration>
    <system.windows.forms jitDebugging="true" />
    </configuration>

    When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
    will be sent to the JIT debugger registered on the computer
    rather than be handled by this dialog box.
    Sounds like an issue with your connection to the update server (github). Any new anti-virus updates or firewalls?

  3. #2103
    Refugee
    Join Date
    May 2019
    Location
    Germany
    Posts
    23
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by sphereii View Post
    Sounds like an issue with your connection to the update server (github). Any new anti-virus updates or firewalls?
    All fixed now. I just deleted the app and reinstall and issue hasn't happened since.

  4. #2104
    Reconstructionist gpcstargate's Avatar
    Join Date
    Jun 2016
    Location
    Virginia, USA
    Posts
    598
    Rep Power
    1
    Good day Sphereii

    NEVER MIND .. I think it might be working this time .. after 3 tries .. If not _ I will be back

    I fixed it .. Uninstalled All and Then Reinstall all .. and seems to be working now, OK

    Have a Great week. … the Old Gamer ..
    Last edited by gpcstargate; 06-02-2019 at 01:31 AM.

  5. #2105
    Inventor Tetrameth's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    T̖̙ͦ̃h̺̪͖̠͖̞̱̍ͤe͑̓̍
    Posts
    907
    Rep Power
    1
    Does hitting the 'pre-sync mod' button force the mod launcher to delete all old mod files and re-download/install them all over again ?

  6. #2106
    Colony Founder sphereii's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    3,646
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by Tetrameth View Post
    Does hitting the 'pre-sync mod' button force the mod launcher to delete all old mod files and re-download/install them all over again ?
    It does not delete files that weren't part of the original sync. If a file was removed by the modder, then Pre-sync would remove that file from your local copy on a pre-sync.

    If you already have the mod, it'll check to see if all the files are still up to date, and will re-download the ones that are not.

  7. #2107
    Refugee
    Join Date
    May 2019
    Posts
    1
    Rep Power
    0
    hello, sorry if that reply was post so late but im got the same problem and occur because im make a fresh install to the 7dtd game and tried to install a mod whit the mod launcher.
    my solution was start the game at least one time before use the mod launcher whit that steam install two things and that make the mod launcher works correctly again.

    sorry for mi bad english is not mi natural language but whit be helpfull for someone.

  8. #2108
    Colony Founder sphereii's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    3,646
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by [email protected] View Post
    hello, sorry if that reply was post so late but im got the same problem and occur because im make a fresh install to the 7dtd game and tried to install a mod whit the mod launcher.
    my solution was start the game at least one time before use the mod launcher whit that steam install two things and that make the mod launcher works correctly again.

    sorry for mi bad english is not mi natural language but whit be helpfull for someone.
    Thank you for the tip!

  9. #2109
    Hunter
    Join Date
    Jan 2017
    Posts
    129
    Rep Power
    0
    some one ho can tell me why my Mod Launcher dont work any more ?
    i tryed to delete the old 7D2D mod launcher and install the new one.. still dont work..
    after I install the copy of the game and presh Pre-sync mod or just play mod.. I wait for up to 4 hours and still no game started..
    before the update i could play any mods.. but now i cant play any one..
    hope some one can help me ?

  10. #2110
    Colony Founder sphereii's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    3,646
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by Døller View Post
    some one ho can tell me why my Mod Launcher dont work any more ?
    i tryed to delete the old 7D2D mod launcher and install the new one.. still dont work..
    after I install the copy of the game and presh Pre-sync mod or just play mod.. I wait for up to 4 hours and still no game started..
    before the update i could play any mods.. but now i cant play any one..
    hope some one can help me ?
    Sorry for the trouble. In what was isn't it working?

  11. #2111
    Hunter
    Join Date
    Jan 2017
    Posts
    129
    Rep Power
    0
    in this one..:
    Darkness fall
    Fantasy mod
    Ravenhearst
    Sorcery
    Welcome to hell
    Survive Enter At Your Own Risk
    BorderlandZ

    in them all I first copy install..
    then i press the pre-sync mod.. after 1-2 hours I stop it.. close the window down.. start it up the launcher again and press play mod..
    that will take me to a normal game
    no matter what i do it keep taking me to a normal game.
    and I allways stop the Pre-sync mod.. because it will go on for ever.. the most time i have tryed to wait is 5 hours.. and stil it keep going..
    when i press the Pre-sync mod botton.. i do nothing else on my computer.. just so nothing goes wrong. and still it never stop..
    hope its soon will work...

    My 7D2D Mod Launcher version is..: 2.0.83.36187
    Last edited by Døller; 2 Weeks Ago at 02:07 PM.

  12. #2112
    Colony Founder sphereii's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    3,646
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by Døller View Post
    in this one..:
    Darkness fall
    Fantasy mod
    Ravenhearst
    Sorcery
    Welcome to hell
    Survive Enter At Your Own Risk
    BorderlandZ

    in them all I first copy install..
    then i press the pre-sync mod.. after 1-2 hours I stop it.. close the window down.. start it up the launcher again and press play mod..
    that will take me to a normal game
    no matter what i do it keep taking me to a normal game.
    and I allways stop the Pre-sync mod.. because it will go on for ever.. the most time i have tryed to wait is 5 hours.. and stil it keep going..
    when i press the Pre-sync mod botton.. i do nothing else on my computer.. just so nothing goes wrong. and still it never stop..
    hope its soon will work...

    My 7D2D Mod Launcher version is..: 2.0.83.36187
    Can you try to do another sync, then go to View -> Log Files, and click on Upload Log file, and send me the pastebin.com link of the log? That might give a hint on what it's doing.

    Haev you tried to click on the Disable SSL, then restarted and trying again?

  13. #2113
    Hunter
    Join Date
    Jan 2017
    Posts
    129
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by sphereii View Post
    Can you try to do another sync, then go to View -> Log Files, and click on Upload Log file, and send me the pastebin.com link of the log? That might give a hint on what it's doing.

    Haev you tried to click on the Disable SSL, then restarted and trying again?


    I first tryed with the Disable SSL... nothing happen.. the game never start...
    so here is the link...: https://pastebin.com/LERQaeX2

  14. #2114
    Refugee
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    5
    Rep Power
    0
    Hello,
    This is an issue that I am not sure you will be able to help with, I don't have any logs but maybe you can give some insight on what might be happening. My group of friends and me tried to play Ravenhurst the other night and used the mod launcher to install the mod.
    This is the issue we have now after we had installed the mod on all of our computers and were trying to connect we found out when trying to get in the game my computer and one of the other members in our group could not even join the game.(Friend would crash and mine would get stuck on waiting on server). We then decided to go back to vanilla, however one of our group did not uninstall the mod first and when he joined the game (random gen) he would have floating objects (such as trees) and would only be visble on their screen unless he destroyed the object. After deleting and uinstalling the mod launcher, 7 days to die, and steam itself he would still have this issue in random generated worlds. He did notice that despite him uninstalling everying and the such he still had a third size option for random gen and deleted that from files in hope that would fix it. He has no issues in nazegane but the floating tree's and objects are still an issue in the random generated worlds if we even attempt to play in them.

    Thank you for any help.

  15. #2115
    Colony Founder sphereii's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    3,646
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by Døller View Post
    I first tryed with the Disable SSL... nothing happen.. the game never start...
    so here is the link...: https://pastebin.com/LERQaeX2
    Very sorry for the delay.

    The log file looks clean. Can you post a log from a failed launch? Same process, start the game and let it fail, and go back into the View -> Log Files. There's a drop down box there to change it to output_log.txt.

    - - - Updated - - -

    Quote Originally Posted by niterider8858 View Post
    Hello,
    This is an issue that I am not sure you will be able to help with, I don't have any logs but maybe you can give some insight on what might be happening. My group of friends and me tried to play Ravenhurst the other night and used the mod launcher to install the mod.
    This is the issue we have now after we had installed the mod on all of our computers and were trying to connect we found out when trying to get in the game my computer and one of the other members in our group could not even join the game.(Friend would crash and mine would get stuck on waiting on server). We then decided to go back to vanilla, however one of our group did not uninstall the mod first and when he joined the game (random gen) he would have floating objects (such as trees) and would only be visble on their screen unless he destroyed the object. After deleting and uinstalling the mod launcher, 7 days to die, and steam itself he would still have this issue in random generated worlds. He did notice that despite him uninstalling everying and the such he still had a third size option for random gen and deleted that from files in hope that would fix it. He has no issues in nazegane but the floating tree's and objects are still an issue in the random generated worlds if we even attempt to play in them.

    Thank you for any help.
    Seems like an interesting issue. There may have been left over changes in their steam folder. If you uninstall through steam, I don't think it removes files that were placed there outside of the game. You may have to manually delete the 7 Days To Die folder, then re-validate in Steam to fix it.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •