Page 3 of 188 FirstFirst 123451353103 ... LastLast
Results 31 to 45 of 2812

Thread: [WIP] True Survival SDX

  1. #31
    Colony Founder Spider's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    1,909
    Rep Power
    1
    Download and server info posted on first page

  2. #32
    Scavenger
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    34
    Rep Power
    0

    Minor issues

    Played through almost two days on the server (days are super long!)

    Chef quest is bugged - when reading the QC_Chef quest, an exception error is thrown and no recipe is unlocked.
    Tomatoes come out of almost all plants when punched (sugar cane, sunflower, tobacco, wheat etc.)
    Using 'read' on the sewing needle does not unlock any recipes
    Using cloth to repair overalls increases leatherworking

    lastly, not really a bug, but just wondering about the point of the stone knife? An early recipe like that requiring 5 duct tape really doesn't seem to make sense, and it doesn't seem to really do anything - am I missing something here?

  3. #33
    Colony Founder Spider's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    1,909
    Rep Power
    1
    @BenjyRomig-
    Thanks for the bugs. Fixed them all but the sewing needle unlocking cloth. Not sure why that's not working, I'll look into it more after work. The Stone knife is automatically unlocked at Primitive Craft level 2 and is the only free and first available knife that will level your Hunting Skill when harvesting animals. As you Hunting Skill goes up you will get more loot from animals and it will make available better knifes that you can purchase that will level hunting faster and allow you to harvest better parts like Hoofs, Sinew, Pork Belly, Bear Flank and other things. Come to think of that I'll work on that info for the Mod description next too.

  4. #34
    Scavenger
    Join Date
    Dec 2014
    Posts
    43
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Spider View Post
    Download and server info posted on first page
    We have to download via the launcher?

  5. #35
    Colony Founder Spider's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    1,909
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by carpediembr View Post
    We have to download via the launcher?
    from the first page-



    Mod is a work in progress and is not a finished product. Please report bugs with as much detail as possible and suggest any changes you might think will fix it. Feel free to share your opinion respectfully. Still working on all the literature, if you have any questions just ask.


    Use Sphereii's 7 Days to Die Mod Launcher to load the Mod -
    https://7daystodie.com/forums/showth...-7-Days-to-Die

    Then join -

    The Official True Survival SDX Server
    ip- 104.243.42.154 port- 23104
    pw = spider

  6. #36
    Community Moderator xyth's Avatar
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Florida, USA
    Posts
    1,908
    Rep Power
    1
    NO starter class item/quest on start this morning, was working last night. Loaded a new profile and same thing. No icon for revolver grip. Punching date/coconut trees wont drop fruit...

  7. #37
    Scavenger
    Join Date
    Dec 2014
    Posts
    43
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Spider View Post
    from the first page-



    Mod is a work in progress and is not a finished product. Please report bugs with as much detail as possible and suggest any changes you might think will fix it. Feel free to share your opinion respectfully. Still working on all the literature, if you have any questions just ask.


    Use Sphereii's 7 Days to Die Mod Launcher to load the Mod -
    https://7daystodie.com/forums/showth...-7-Days-to-Die

    Then join -

    The Official True Survival SDX Server
    ip- 104.243.42.154 port- 23104
    pw = spider
    Yes, it says to LOAD THE MOD.... but DOWNLOAD the mod? Is there anyway not using the loader? That loaded completly hangs my pc for ages until it copy all the files.

  8. #38
    Scavenger
    Join Date
    Dec 2014
    Posts
    43
    Rep Power
    0
    getting the following error: http://i.imgur.com/kahKrEL.png

  9. #39
    Community Moderator xyth's Avatar
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Florida, USA
    Posts
    1,908
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by carpediembr View Post
    Yes, it says to LOAD THE MOD.... but DOWNLOAD the mod? Is there anyway not using the loader? That loaded completly hangs my pc for ages until it copy all the files.
    Yes, you need to press "play mod" in the launcher but uncheck the "refresh mods automatically" box first and it will not redownload the mod. However, you need to test mod sync occasionally or you wont get the client side fixes that will be coming often while the mod is in its debug phase.

    - - - Updated - - -

    Quote Originally Posted by carpediembr View Post
    getting the following error: http://i.imgur.com/kahKrEL.png
    You will get that if you don't hit play from within the launcher.

  10. #40
    Scavenger
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    34
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Spider View Post
    @BenjyRomig-
    Thanks for the bugs. Fixed them all but the sewing needle unlocking cloth. Not sure why that's not working, I'll look into it more after work. The Stone knife is automatically unlocked at Primitive Craft level 2 and is the only free and first available knife that will level your Hunting Skill when harvesting animals. As you Hunting Skill goes up you will get more loot from animals and it will make available better knifes that you can purchase that will level hunting faster and allow you to harvest better parts like Hoofs, Sinew, Pork Belly, Bear Flank and other things. Come to think of that I'll work on that info for the Mod description next too.

    Happy to help, doing my best to find what I can to make it as easy as possible for you.

    Regarding the stone knife, I understand the idea and the ability to have an early hunting item - duct tape isn't super readily available, though, and even super useful things, like flashlight+helmet and mines, for instance, only requires one tape...for the stone knife to require 5 tape makes it seem too costly to be worthwhile as an early game item.

    Also...it appears that stoneknife extends boneshive, both are considered bladed weapons, not hunting tools (as per the .xml)
    Last edited by BenjyRomig; 02-14-2017 at 04:07 PM.

  11. #41
    Colony Founder Spider's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    1,909
    Rep Power
    1
    @xyth-
    Changing profiles does not restart your character it just changes what you look like. Those palm trees don't drop fruits. They could I guess but isn't there enough food around?

    @carpediembr-
    No you can only start the mod through the launcher if you are having problems I suggest you post on Sphereii's Launcher thread here-https://7daystodie.com/forums/showth...-7-Days-to-Die
    He is pretty good with getting people straightened out. It will take a long time to download the first time it is a SDX mod and has a lot more assets and code.

    @BenjyRomig-
    Ya I fixed it this morning. Stone Knife takes 1 Duct Tape now. And the skill stuff is fixed.



    NOTE FOR TESTERS
    If you see something that doesn't look right it probably isn't right. So report it and your suggestion on how it should be.

    Thank you
    Last edited by Spider; 02-14-2017 at 05:02 PM.

  12. #42
    Scavenger
    Join Date
    Dec 2014
    Posts
    43
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by xyth View Post
    Yes, you need to press "play mod" in the launcher but uncheck the "refresh mods automatically" box first and it will not redownload the mod. However, you need to test mod sync occasionally or you wont get the client side fixes that will be coming often while the mod is in its debug phase.

    - - - Updated - - -



    You will get that if you don't hit play from within the launcher.
    Yes, I'm runing from the launcher. Clicking on "Play Mod" button. After it copie the entire game folder and the mod I believe.

    This is how it is: http://i.imgur.com/fVeuuNL.png

  13. #43
    Colony Founder Spider's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    1,909
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by carpediembr View Post
    Yes, I'm runing from the launcher. Clicking on "Play Mod" button. After it copie the entire game folder and the mod I believe.

    This is how it is: http://i.imgur.com/fVeuuNL.png
    if you are having problems I suggest you post on Sphereii's Launcher thread here-https://7daystodie.com/forums/showth...-7-Days-to-Die He is pretty good with getting people straightened out.

  14. #44
    Scavenger
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    34
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by carpediembr View Post
    Yes, I'm runing from the launcher. Clicking on "Play Mod" button. After it copie the entire game folder and the mod I believe.

    This is how it is: http://i.imgur.com/fVeuuNL.png
    Here is what I did with a similar issue:

    Here is what I did:

    1) Go to Steam > 7DTD > Properties and verify files (there should be 36 that get updated

    2) Open 7DTD through steam just to be sure it is woring correctly

    3) Open the 7DTD Launcher

    4) Toggle "Advanced" mode on

    5) Select the True Survival SDX option under the Spider listing

    6) select the location to which your 7DTD stuff is saved in the pull-down menu

    7) Make sure "Copy from an Existing Copy" is highlighted

    8) CLick "INstall Mod."

    9) Highlight the True Survival SDX option and click "Play Mod"




    @Spider:

    A couple other notes as far as starting professions are concerned. I know that the quests names and descriptions aren't updated, but for the most part the quests themselves are right; however, Cop and Carpenter still give the doctor quests. Also, I got two Park Ranger quests from the park ranger case. Finally, you can read both the tattered shirt and the pants with your starting clothes.

    "Compactdriver" as an item cannot be assembled. When attempting to assemble one console shows:

    "SDX: Could not find asset "DrillToolPreview"
    ArgumentException: The thing you want to instantiate is null.
    Last edited by BenjyRomig; 02-14-2017 at 06:21 PM.

  15. #45
    Community Moderator xyth's Avatar
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Florida, USA
    Posts
    1,908
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by Spider View Post
    @xyth-
    Changing profiles does not restart your character it just changes what you look like. T

    NOTE FOR TESTERS
    If you see something that doesn't look right it probably isn't right. So report it and your suggestion on how it should be.

    Thank you
    The key point is that when I logged out last night I had a quest log full of quests including my class quests for Fireman. This morning I was restarted to L1 with no quests listed and no option to select a new profession. So basicly until you completely blow out my character I can't test any of the quest lines.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •