Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 85

Thread: [12/13] Message from the Team - Patch 13 LIVE at 01:00 UTC!

  1. #31
    Refugee
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    1
    Rep Power
    0
    When is Dishong tower coming to consoles?

  2. #32
    Colony Founder
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    England
    Posts
    1,680
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by PantsThief View Post
    So ya got one. Nice! My loot chances are set low.



    I’m just unlucky. Lol.

    For the most part it’s all the same, really only noticeable thing was the body breakdown and the terrain lag with a mini bike into areas that are unloaded seemed to be tons faster. Almost unnoticeable.

    The body breakdown will also help the game run smoothly for those body’s we sometimes forget to clean up. Like I said in post tho there may be a chance for bone in zombies. I was just using a stone ax in survival. On day one.

    One thing I didn’t post was I found 2 body’s of water with a 200 yard “river” connecting them in random gen. Rivers from my knowledge are pretty rare in random gen. Lest I’ve never seen one till yesterday. It was nice to see.
    Idk if this is something new from this update or last.
    Seed is “IronWalls”
    Quite a hilly map if anyone likes that kind of thing. Big lakes. Unsure what else is all in the map, I didn’t play my survival game too long.
    Have you tried removing the zombie bodies with a shiv or knife? I'm getting bones that way. It does mean you either need to loot a knife or kill an animal and harvest it with your axe to get your first bone, but from then on it's easy to get the bones.

  3. #33
    Community Moderator SylenThunder's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    SE Michigan, out in the sticks.
    Posts
    8,335
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by Virtualvirus5 View Post
    When is Dishong tower coming to consoles?
    Probably not until the console version is optimized enough to where it can load something that big. If it were added to the console in it's current state, your FPS would drop into the single digits as soon as you got near it because you would run out of RAM on the system.

  4. #34
    Reconstructionist J2dank's Avatar
    Join Date
    May 2017
    Location
    Random Gen
    Posts
    633
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by SylenThunder View Post
    Probably not until the console version is optimized enough to where it can load something that big. If it were added to the console in it's current state, your FPS would drop into the single digits as soon as you got near it because you would run out of RAM on the system.
    Thats very disappointing to hear, is it a possibility for the skyscrapers to ever appear on current gen consoles do you believe or no?

  5. #35
    Colony Founder
    Join Date
    Jun 2017
    Posts
    1,497
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by J2dank View Post
    Thats very disappointing to hear, is it a possibility for the skyscrapers to ever appear on current gen consoles do you believe or no?
    Of course anything is possible. But as of now that is all it is. I know it sucks but it is what it is really. I would say hope but don't hope. Just don't get hopes up for something that hasn't happened yet or hasn't been said. I'm looking forward to see how much more they can pull into the console but I don't get hopes up. Hope this helps kinda anyway lol

  6. #36
    Community Moderator SylenThunder's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    SE Michigan, out in the sticks.
    Posts
    8,335
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by J2dank View Post
    Thats very disappointing to hear, is it a possibility for the skyscrapers to ever appear on current gen consoles do you believe or no?
    The limiting factors on the console are an extremely aged CPU, and just slightly over the minimum amount of RAM required for the game. The latest gen console only really upgraded the GPU, which doesn't do a game like this any favors.

    Until the Unity engine is optimized better on the console, you are not likely going to see a lot of the new things that are appearing in the PC Alpha. The console hardware just isn't capable.

  7. #37
    Reconstructionist
    Join Date
    Sep 2016
    Posts
    547
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by SylenThunder View Post
    The limiting factors on the console are an extremely aged CPU, and just slightly over the minimum amount of RAM required for the game. The latest gen console only really upgraded the GPU, which doesn't do a game like this any favors.

    Until the Unity engine is optimized better on the console, you are not likely going to see a lot of the new things that are appearing in the PC Alpha. The console hardware just isn't capable.
    This is why I gave up on the console and bought me a gaming pc. Much better experience

  8. #38
    Reconstructionist
    Join Date
    Jan 2017
    Location
    under your bed
    Posts
    640
    Rep Power
    1
    As some one stated before i too have noticed considerably less instances of reaching the end of the rendered space and waiting on the rest to load

    as for the dashong tower

    i figured the current state of untiy's optimizations and the consoles limitations might make it impossible but that's not to say we won't get something like it maybe we'll get a scaled down version of it or maybe have it in more a destroyed state , or reduce the amount dungeon crawl in the building making it a little more sparse but equally as large im sure the guys working on the port are very interested in getting as much as they can to the console and finding ways to make it happen be patient it has come such a long form when i bought the game i

  9. #39
    Scavenger
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    37
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by TeRaDeStRoYeR View Post
    What do you mean fix the mining?
    If you mine to much in one spot or try to build a large base underground it will glitch out the game and take half your base away. Also, every time I swing an axe I can see the landscape above no matter how far up it is.

  10. #40
    Community Moderator SylenThunder's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    SE Michigan, out in the sticks.
    Posts
    8,335
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by wildangel55 View Post
    If you mine to much in one spot or try to build a large base underground it will glitch out the game and take half your base away. Also, every time I swing an axe I can see the landscape above no matter how far up it is.
    This is the MD5 issue, not a mining-specific issue.

  11. #41
    Reconstructionist J2dank's Avatar
    Join Date
    May 2017
    Location
    Random Gen
    Posts
    633
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by SylenThunder View Post
    The limiting factors on the console are an extremely aged CPU, and just slightly over the minimum amount of RAM required for the game. The latest gen console only really upgraded the GPU, which doesn't do a game like this any favors.

    Until the Unity engine is optimized better on the console, you are not likely going to see a lot of the new things that are appearing in the PC Alpha. The console hardware just isn't capable.
    I feel quite ignorant that i dont even know what my own console has spec wise. Thanks for clearing that up, so we have three choices really.
    1. [Easiest] buy pc
    2. Make unity upgrade
    3. Wait for newer gen console with better specs and re-release of the game
    Gotcha thanks!

  12. #42
    Refugee
    Join Date
    Jun 2017
    Posts
    17
    Rep Power
    0
    So there still no skycraper and if not do you know when we're going to have it ?

  13. #43
    Reconstructionist J2dank's Avatar
    Join Date
    May 2017
    Location
    Random Gen
    Posts
    633
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by lusscanon View Post
    So there still no skycraper and if not do you know when we're going to have it ?
    Please refer to above comments. Smh.

  14. #44
    Community Moderator SylenThunder's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    SE Michigan, out in the sticks.
    Posts
    8,335
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by J2dank View Post
    Quote Originally Posted by lusscanon View Post
    So there still no skycraper and if not do you know when we're going to have it ?
    Please refer to above comments. Smh.
    Literally, you don't even have to go to a different page, just start reading at the top of this one.
    How hard is that really?

  15. #45
    Super Moderator Roland's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    On a Zipline
    Posts
    15,597
    Rep Power
    2
    What about NOW? Is the skyscraper coming now? I waited five hours to see if there is a change....

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •