Results 1 to 7 of 7

Thread: Count traders in previewer

  1. #1
    Colony Founder Pille's Avatar
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Milky Way
    Posts
    1,384
    Rep Power
    1

    Count traders in previewer

    Hi,

    is there a quick way to get the number of traders from the map previewer?

  2. #2
    Guppycurian Forum Whore Guppycur's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Enemy for life
    Posts
    18,532
    Rep Power
    1
    No, but if you're using BadCo's API mod (which you should be) then there are tons of commands to get any bits of that kind of info you want.

  3. #3
    Colony Founder Pille's Avatar
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Milky Way
    Posts
    1,384
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by Guppycur View Post
    No, but if you're using BadCo's API mod (which you should be) then there are tons of commands to get any bits of that kind of info you want.
    Mhh that's really sad.^^ Thanks.

  4. #4
    Colony Founder StompyNZ's Avatar
    Join Date
    Apr 2015
    Posts
    3,835
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by Pille View Post
    Mhh that's really sad.^^ Thanks.
    go to oz.nz:8082 and tick traders

    that's what you could be doing with bad co

  5. #5
    Colony Founder Pille's Avatar
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Milky Way
    Posts
    1,384
    Rep Power
    1
    Maybe later. I hate learning new things btw.

  6. #6
    Guppycurian Forum Whore Guppycur's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Enemy for life
    Posts
    18,532
    Rep Power
    1
    This isn't new. It's something you throw on there and let it do all the work for you. =)

    ...btw, if someone said "yes, type 'count traders' in the console", you would have learned something new. So you're not opposed to learning new stuff. =)

  7. #7
    Colony Founder Pille's Avatar
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Milky Way
    Posts
    1,384
    Rep Power
    1
    Yes, there are exceptions but usually I am very easy to frustrate. BadCo's API mod is excellent but I am too tired right now to read and understand all those new commands. ^^

    Found another way:

    1. Start the previewer and generate the map
    2. Start Cheatengine and scan for the string 'settlement_trader_' (without the ' )
    3. Divide the number of result by 2.

    (Not tested with traders but skyscrapers)

    So still no way without mod or 3rd party software...
    Last edited by Pille; 01-21-2018 at 08:08 AM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •