Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 19 of 19

Thread: Timeout issue with Alpha 17 and LiteNetLib - any recommendation to try?

  1. #16
    Community Moderator SylenThunder's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    SE Michigan, out in the sticks.
    Posts
    8,586
    Rep Power
    1
    Try disabling IPv6 on the server. This isn't an issue for the majority of servers out there, so the game is perfectly playable for multiplayer.
    It's curious as to what your issue actually is.

    Logs from both the client and the server when this issue occurs would be helpful in determining it.

    Moving the post to the correct forum section so you can read the Sticky thread on how to report an issue.

  2. #17
    Refugee insha's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Ye ain't from around here, are ya?
    Posts
    9
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by SylenThunder View Post
    Try disabling IPv6 on the server.
    Not running a server, just playing LAN. Only computers being used are the ones in the same room. Serverconfig makes no difference as stated earlier. This was not an issue pre A14.

  3. #18
    Community Moderator SylenThunder's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    SE Michigan, out in the sticks.
    Posts
    8,586
    Rep Power
    1
    Quote Originally Posted by insha View Post
    Not running a server, just playing LAN. Only computers being used are the ones in the same room. Serverconfig makes no difference as stated earlier. This was not an issue pre A14.
    Technically local MP is still the "server". You're the host. It's worth a shot. I have seen an issue with some systems or modems where having IPv6 enabled will cause connection issues on game clients that are only using IPv4. It's pretty rare, but it can happen. Don't deny a fix just because you don't understand it, or that it didn't happen before. A lot has changed in the world of networking since a14 existed.

  4. #19
    Refugee
    Join Date
    Jul 2015
    Posts
    17
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by SylenThunder View Post
    Try disabling IPv6 on the server. This isn't an issue for the majority of servers out there, so the game is perfectly playable for multiplayer.
    It's curious as to what your issue actually is.

    Logs from both the client and the server when this issue occurs would be helpful in determining it.

    Moving the post to the correct forum section so you can read the Sticky thread on how to report an issue.

    This is the one nugget across all of the various posts on this issue that actually helped me get to the bottom of the issue and how to fix it.

    First - answer the question - Are you hosting from a VPN windows 2008 / 2012 server box? Are you hosting from a local pc on your network? Is your host one where you have little to no ability to make changes (example Pingperfect 7d2d hosting)

    The answer helps you derrive where to fix the problem, but it's pretty simple to fix once you know where to focus.

    On an actual server or VPN server, you want to go into the network properties (i.e. Network & Internet settings), find and click on "Change adapter options", right click on your adapter and select "Properties". In the list of things your network adapter is using, UNCHECK the box for IPv6.

    If you have no control over the server (Pingperfect or you just play on random peoples games and have no say over the matter), you can do the SAME thing to your own pc using the same steps to shut off your IPv6. OR... you can do the same thing from your router/cable modem set-up. Meaning go in as an admin to your router or cable modem, go through the many options until you can find the part about the IPv6 settings, and disable it. (Just because Comcast forces it on by default doesn't mean you can't shut it off).

    Hope that helps someone out there save some time - it has taken me about a week to debug the problem and test that this solution is working.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •